DOGAĐANJANASLOVNICA

Valentinovo u Slatini

Prije točno deset godina u Paviljonu ljubavi u središnjem gradskom parku u Slatini zaključan je prvi lokot u prigodi Vantinova – Dana zaljubljenih.

Običaj je to koji se već dugi niz godina njeguje diljem svijeta, gdje zaljubljeni parovi svoju ljubav zapečaćuju ljubavnim lokotima s inicijalima koje zaključaju na ogradu mosta ili drugog specifičnog mjesta, te bace ključ kako nitko drugi ne bi mogao otključati njihova srca, a legenda kaže da običaj „zaključavanja dviju duša“ potječe još iz drevne Kine.

Željevši podsjetiti na tu tradiciju zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić danas je otvorio Paviljon ljubavi u Parku 136. slatinske brigade na čijoj ogradi i danas zaključani lokoti podsjećaju na brojne zapečaćene ljubavi. 

Poziv je to zaljubljenima da svoju ljubav i ovoga Valentinova mogu zapečatiti lokotom, a kako bi im uspomena na taj čin bila još ljepša Grad Slatina se pobrinuo za svjetleću instalaciju u obliku srca pored koje se mogu fotografirati.

Tako je danas u suradnji s gradskom tvrtkom Slatina kom, u slatinskom paviljonu osvanulo veliko dekorativno srce koje će u narednih desetak dana, vjerujemo, razveseliti mnoge.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button