KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Uživo ili on line, predškolci DV Zeko spremni za školu

Protekla dva tjedna u Dječjem vrtiću Zeko održane su završne svečanosti predškoskih skupina.

Predškolci su sa svojim odgojiteljicama pripremili prigodni program te pjesmom i plesom prikazali ovu pedagošku godinu u koju je bilo utkano puno predivnih projekata, aktivnosti i emocija.
Bila je to ujedno i prigoda za zajedničko druženje djece i roditelja na malom prigodnom pikniku u vrtićkom dvorištu koji su za njih pripremili djelatnici vrtića.

Skupina Zvjezdice sa svojim odgojiteljicama Marinom Macinger i Rominom Janečić bili su uključeni u Eko projekt, osnovali su Eko patrolu vrtića, sadili su drveće i biljke i vodili brigu o njima, te surađivali s mnogim stručnjacima iz ekologije, a brojeve i slova naučili su i kompostirati.

Skupina Bubamare sa svojim odgojiteljicama Majom Libl i Manuelom Sejkorom ove su godine virtualno putovali svijetom, naučili su znamenitosti, zastave i običaje pojedinih zemalja među kojima im je najupečatljivija bila Italija, pa su u sklopu virtualnog putovanja tom zemljom naučili praviti pizzu i špagete.
Osim toga sami su izradili svoje didaktičke materijale za učenje slova i brojeva i svakodnevnom se vrlo aktivno bavili sportom.

U sklopu Programa predškole, vrtićke skupine Psići, Pčelice, Vjeverice i Mačići ove su godine vođeni odgojiteljicom Sandom Kumrić dobili poseban zadatak – približiti predškolu još više školi, i to su učinili za čistu peticu.

Prema riječima zamjenice ravnateljice Tamare Dorić, osim vremena koje su proveli u vrtiću, djeca i roditelji ovih skupina redovito su imali i zoom radionice, sastanke, čitanje priča za laku noć…

– Prošlogodišnji on line vrtić time smo digli na višu razinu i napravili jedan most prema eventualnoj on line nastavi u interesu edukacije djece kroz igru i zabavu, te da se i djeci i roditeljima približi novi način rada u školskom sustavu. Možemo sa sigurnošću reći da su se svi sudionici ovog zoom vrtića odlično snašli i uživali u svakoj aktivnosti, – rekla je Dorić te istaknula kako su izrazito ponosni na skupinu Mačići koja je za kraj svoje priredbe pripremila i pjesmu Abeceda u kojoj su koristili fotografije sa znakovnim jezikom koji su također učili.

– Dragi naši predškolci,
                                     odlazite ali ostajte u svakom od nas, ispunili ste naš vrtić svojim osmijesima, osobnošću, spontanošću i svim onim predivnim osobinama koje samo djeca mogu imati.
Ostavili ste uspomene koje će vas strpljivo čekati dok jednog dana ne budete za ruku doveli u naš vrtić svoje dijete.

Hvala Vam na svakom osmijehu, lijepoj riječi, zagrljaju, odlazite u jednu novu avanturu u koju vas ispraćamo s najljepšim željama.

Hvala i vama dragi roditelji jer bez vaše pomoći, podrške i suradnje svi ovi projekti i aktivnosti ne bi bili mogući.

Hvala i vama drage moje kolegice Marina, Romina, Sanda, Majo i Manuela, uz vas je lijepo biti dijete, vaša stručnost i ljubav prema ovom poslu izvela je još jednu predivnu generaciju predškolaca na koju svi možemo biti ponosni, – zaključila je zamjenice ravnateljice Tamare Dorić, uputivši još jednom ovim „velikim zečićima“ sreću u školi.
(mf/Izvor: DV Zeko)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button