DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICA

Uz tradicionalni grah te prvosvibanjski krijes proslavljen Praznik rada u gradu Slatini

Brojni Slatinčani danas (srijeda, 1. svibnja) su, na Međunarodni praznik rada, posjetili Park 136. slatinske brigade gdje su imali priliku počastiti se besplatnim grahom koji im je pripremio Grad Slatina, dok je završnica održana u večernjim satima na jezeru Javorica paljenjem tradicionalnog prvosvibanjskog krijesa.

Glavni dio proslave započeo je u 12 sati podjelom prvosvibanjskog graha prilikom čega je podijeljeno oko 250 porcija graha za koji su bili zaduženi kuhari Restorana Sequoia Slatina – Siniša Šimunović i Zoran Maurer, a pri podjeli im je pomagao i zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić.

Djelatnici Restorana Sequoia Slatina prvosvibanjski grah su dostavili i onima koji danas rade, policijskim službenicima PP Slatina, dežurnim vatrogascima JVP grada Slatine te slatinskim djelatnicima hitne službe.

Zanimanje građana bilo je zaista veliko pa se u samo 20 minuta podijelio sav grah, tako da su neki nažalost ostali praznih zdjelica, no unatoč tomu velik broj građana se uspio zabaviti ispod velikog šatora uz zvuke Tamburaškog sastava Vertigo.

Velika završnica održana je u večernjim satima na akumulacijskom jezeru Javorica uz tradicionalno paljenje velikog krijesa koje nije uspjela pokvariti niti kiša. Krijes je upalio zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić uz pomoć vrijednog dvojca Javne vatrogasne postrojbe Slatina koji su bili zaduženi za osiguranje krijesa.

Proslava Praznika rada je inače započela još u utorak u slatinskom prigradskom naselju Kozice gdje je na nogometnom igralištu također pripremljen grah i zapaljen prvosvibanjski krijes te u Sladojevcima gdje je u srijedu na igralištu NK Slavonije uz hranu, piće i društvene igre obilježen ovaj praznik.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

(Foto: Robert Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button