DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Uz natjecanje učenici OŠ Eugena Kumičića Slatina predstavili i svoj istraživački rad na 26. Smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola

Na državnoj smotri i natjecanju GLOBE škola koja je održana u II. osnovnoj školi Čakovec i u Sv. Martinu na Muri od 15. do 17. svibnja ove godine sudjelovali su i učenici Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina.  

Ekipa ove slatinske škole zauzela je na orijentacijskom natjecanju 8. mjesto od ukupno 22 pozvane škole, a ekipu OŠ Eugena Kumičića predstavljali su učenici Dora Bačani, David Vilk i Dea Virovac te mentorica Rajka Avirović Gaća.

26. Smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola bila je prigoda i za predstavljanje njihovog istraživačkog rada imena „Naša jedina gradska tekućica zove upomoć“ kojim su prikazali svoja mjerenja fizikalno-kemijskih parametara na potoku Javorici i jezeru Javorici u Slatini. Zaključak njihovog istraživanja ukazao je na činjenicu kako jezero nije onečišćeno dok potok Javorica pokazuje znatno onečišćenje uzrokovano uglavnom ljudskim faktorom.

Čestitke učenicima i mentorici na zapaženom predstavljanju na državnoj smotri i natjecanju GLOBE škola uputila je ravnateljica Božica Majhen.
(mf/Izvor: OŠ E. Kumičića Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button