DOGAĐANJANASLOVNICAPROJEKTI I NATJEČAJIUDRUGE

Uvodna tribina projekta Uhvati ritam Udruženja klubova liječenih alkoholičara

Udruženju klubova liječenih alkoholičara Slatina (UKLA) odobren je projekt “Uhvati ritam” u vrijednosti 10.617,82 eura čiji Poziv za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2022. godinu je raspisao Središnji državni ured za demografiju i mlade u rujnu prošle godine.

UKLA Slatina u partnerstvu s Udrugom za obrazovanje i održivi razvoj (UZOOR) do kraja godine provodit će edukacije i radionice koje će za cilj imati osnaživanje kapaciteta za prevenciju svih oblika ovisnosti mladih.

– Naša udruga, gotovo pola stoljeća, osim primarnog cilja (liječenje ovisnosti o alkoholu) djeluje i na prevenciji ostalih ovisnosti kao što su, primjerice, digitalne ovisnosti i ovisnosti o igrama na sreću. Baveći se mladima kroz niz projekata kao i kroz redovan rad, uočili smo da intenzivan rad s njima može pomoći u njihovom zdravom razvoju, preuzimanju odgovornosti za osobne postupke, donošenju utemeljenih odluka te kvalitetnom provođenju slobodnog vremena, posebice onih koji potječu iz rizičnog obiteljskog i socijalnog okruženja – istaknula je Ksenija Vujanović-Juras, predsjednica UKLA Slatina i voditeljica projekta “Uhvati ritam”.

Uvodna tribina projekta “Uhvati ritam” održana je danas (21. travnja) u prostorima Udruge osoba s invaliditetom Slatina. Sam projekt predstavila je tajnica UZOOR-a Monika Kovač, a o ulozi Udruženja klubova liječenih alkoholičara Slatina u njegovom provođenju i ciljevima govorila je tajnica udruženja Višnja Kajzer kao jedna od pet izvoditeljica projekta. Važnost socijalnih vještina i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena u prevenciji ovisnosti vršnjačkog nasilja ime je edukacije koju je u sklopu tribine održao dr. Miroslav Venus, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok. Na tribini su između ostalih bili i dogradonačelnik Ilija Nikolić, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Slatina Diana Zelenka, kao i voditeljica udruge partnera na projektu UZOOR-a Danijela Maravić.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button