NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Utrke ulicama Grada Slatine 2017. održavaju se 22. rujna

Utrke ulicama grada 2017. održavaju se povodom dana Grada Slatine, Hrvatskog olimpijskog dana i Europskog tjedna sporta (#BeActive!)

22. rujna 2017. (petak) u 16:00 sati održat će se tradicionalne Utrke ulicama grada Slatine. Ova sportska manifestacija iz godine u godinu okuplja polaznike vrtića, učenike i učenice osnovnih i srednjih škola, sportaše i rekreativce.

Utrke se održavaju povodom obilježavanja Dana grada Slatine, Hrvatskog olimpijskog dana, Europskog tjedna sporta, te početka nastavne godine. Utrke organiziraju Atletski klub “Slatina” i Zajednica sportskih udruga grada Slatine, uz pomoć grada Slatine.

Hrvatski olimpijski dan danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću. Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma je bijela majica kao “zastava  prijateljstva“.

Europski tjedan sporta nova je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe pod motom  #BeActive – budi aktivan.

Prošle godine na Utrkama ulicama grada sudjelovalo je 943 natjecateljki i natjecatelja (430 djevojčica i djevojaka i 513 dječaka i mladića), u svim starosnim kategorijama (ukupno 26 kategorija). Tri prvoplasirana natjecatelja i ove godine osvajaju medalju i majicu, a 4., 5., i 6. mjesto majicu. Pozivamo sve koji žele sudjelovati u ovoj sportskoj manifestaciji, bilo kao natjecatelji ili navijači.

Uručenje medalja i nagrada u 16:15, 17:05 i 18:30 sati

  • Pozivaju se i djeca predškolske dobi koja nisu polaznici vrtića
  • Uručenje medalja predškolske dobi je odmah poslije utrka
  • Svi natjecatelji pripremiti ceduljicu (veličine novčanice od 20 kuna) sa osobnim podacima; ime i prezime, škola/vrtić i razred/dob
  • Osigurana je liječnička pomoć
  • Promet će biti reguliran od strane III PP Slatina
  • Rezultati na www.ak-slatina.hr

Raspored utrka:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button