DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALORADIO EMISIJEUDRUGE

Ususret još jednim Moto susretima Slaven Kostanjevac razgovarao s Ratkom Turk u studiju Radio Slatine

Slatinski Moto klub “Speed” osnovan je daleke 1996. godine. Prije 11 godina počeo je aktivno djelovati na području našega grada. Ove godine će u sklopu Dana grada Slatine, u suradnji s Gradom Slatina, Turističkom zajednicom i Slatinskim informativnim centrom organizirati 8. Moto susrete. Budući da je sezona vožnje na motociklima već počela, ovo je bila idealna prilika da u našem studiju ugostimo Slavena Kostanjevca, tajnika Moto kluba “Speed”.

Emisiju smo započeli pravilima sigurnosti u vožnji.

MK “Speed” za petak, 8. travnja 2022., na poligonu pokraj nogometnog stadiona, organizira trening sigurne vožnje, s početkom u 15 sati. Trening je organiziran u suradnji s PU Slatina, Virovitica i Orahovica.

Kostanjevac je tijekom emisije pozvao sve vozače motocikala da prisustvuju treningu, jer će moći ponoviti gradivo o pravilima sigurnosti, odvoziti poligon, a možda i naučiti nešto novo. To je samo jedna od aktivnosti koju organizira MK “Speed” Slatina.

Desetak godina unatrag, naši bikeri povodom božićnih blagdana postaju “Moto mrazovi” i uveseljavaju djecu poklonima u suradnji sa slatinskim dječjim vrtićem “Suncokret”.

Na Slatinskom adventu su dijelili Božićne darove u suradnji s vinarijom Halas i pomagali u prodaji kuhanog vina i toplih napitaka. Za vrijeme uskrsnih blagdana, naši bikeri se pretvaraju u “Moto zečeve” i pomažu djeci u uskrsnoj potrazi, pa će tako biti i ove godine, 16.travnja u parku Sequia.

Speedovci su posjetili i naše “Vretence” i taj je posjet obostrano bio izuzetno emotivan. Uglavnom, klub se rado odazove na svaki poziv i rado sudjeluje u svim aktivnostima.

Što se tiče organizacije Moto susreta, članovi kluba daju sve od sebe.

– Pripreme terena prije samih susreta, dizanje šatora, postavljanje i priprema cijele priče nije nimalo lak posao. Trema i nervoza, hoće li sve dobro proći, konstantna angažiranost oko svake sitnice. I konačno, dan poslije, čišćenje i vraćanje svega u prvobitno stanje. Mukotrpan je to posao, ali ako sve super prođe, osjećaj da si napravio nešto dobro, neprocjenjiv je, – kaže nam Slaven.

Tako će i ove godine, osme po redu, točnije 27. kolovoza, Moto susrete realizirati u suradnji s Gradom Slatina, Turističkom zajednicom i Slatinskim informativnim centrom. Dobro znana lokacija pokraj jezera Javorica idealan je teren, ali je već pomalo i mali. Kao vrhunac tog događaja bit će koncert punk rock grupe Hladno Pivo. Grupa slavi 35 godina postojanja i povodom toga organizira 35 koncerata diljem Hrvatske, a jedan od tih je tu, kod nas, na našim Moto susretima.

– Mislim da će, ako nas vrijeme posluži, ovaj događaj privući, ne samo bikere, već i ostale sugrađane, – kaže Kostanjevac.

Na kraju sam, zahvalivši se na razgovoru, našem sugovorniku i ostalim članovima Moto kluba “Speed” poželjela puno sretnih kilometara i da ovi nadolazeći susreti budu jedni od najboljih.

Dragi naši bikeri, vidimo se na Javorici!

Ratka Turk

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button