DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Ususret još jednim Moto susretima Slaven Kostanjevac razgovarao s Ratkom Turk u studiju Radio Slatine

Slatinski Moto klub Speed je osnovan daleke 1996. godine. Prije 11 godina počeo je aktivno djelovati na području našega grada. Ove godine će u sklopu Dana grada Slatine, u suradnji s Gradom Slatina, Turističkom zajednicom i Slatinskim informativnim centrom organizirati, osme po redu Moto susrete. Budući da je sezona vožnje na motoru već počela, ovo je bila idealna prilika da u našem studiju ugostimo Slavena Kostanjevca, tajnika Moto kluba Speed.

Emisiju smo započeli pravilima sigurnosti u vožnji.

MK Speed za petak, 08.travnja 2022., na poligonu pokraj nogometnog stadiona, organizira trening sigurne vožnje, s početkom u 15 sati. Trening je organiziran u suradnji s PU Slatina,Virovitica i Orahovica.

Kostanjevac je tijekom emisije pozvao sve vozače motocikala da prisustvuju treningu, jer će moći ponoviti gradivo o pravilima sigurnosti, odvoziti poligon, a možda i naučiti nešto novo.

To je samo jedna od aktivnosti koju organizira MK Speed Slatina.

Desetak godina unatrag, naši bikeri povodom božićnih blagdana postaju ” Moto mrazovi” i uveseljavaju djecu poklonima u suradnji sa slatinskim dječjim vrtićem “Suncokret”.

Na Slatinskom adventu su dijelili Božićne darove u suradnji s vinarijom Halas  i pomagali u prodaji kuhanog vina i toplih napitaka. Za vrijeme uskrsnih blagdana, naši bikeri se pretvaraju u Moto zečeve  i pomažu djeci u uskrsnoj potrazi, pa će tako biti i ove godine,16.travnja u parku Sequia.

Speedovci su posjetili i naše “Vretence” i  taj je posjet obostrano bio izuzetno emotivan, ističe Slaven. Uglavnom, klub se rado odazove na svaki poziv i rado sudjeluje u svim aktivnostima.

Što se tiče organizacije Moto susreta,članovi kluba daju sve od sebe.

„Pripreme terena prije samih susreta, dizanje šatora, postavljanje i priprema cijele priče nije nimalo lak posao.

Trema i nervoza, hoće li sve dobro proći, konstantna angažiranost oko svake sitnice.

I konačno, dan poslije, čišćenje i vraćanje svega u prvobitno stanje. Mukotrpan je to posao  ali ako sve super prođe, osjećaj da si napravio nešto dobro, neprocjenjiv je.

Tako ćemo i ove godine, osme po redu, točnije 27.kolovoza 2022., Moto susrete realizirati u suradnji s Gradom Slatina, Turističkom zajednicom i Slatinskim informativnim centrom. Dobro znana lokacija pokraj jezera Javorica, idealan je teren, ali nam je već pomalo i mali. Kao vrhunac tog događaja bit će koncert punk rock grupe „Hladno Pivo“. Grupa slavi 35 godina postojanja i povodom toga organizira 35 koncerata diljem Hrvatske, a jedan od tih je tu, kod nas, na našim Moto susretima.

Mislim da će,ako nas vrijeme posluži, ovaj događaj privući, ne samo bikere, već i ostale sugrađane“, kaže Kostanjevac.

Na kraju sam, zahvalivši se na razgovoru,našem sugovorniku i ostalim članovima Moto kluba Speed poželjela puno sretnih kilometara i da ovi, nadolazeći susreti budu jedni od najboljih.

Dragi naši bikeri, vidimo se na Javorici!

tks(Tekst: Ratka Turk/Foto:Juraj Sertić )

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button