DOGAĐANJANASLOVNICA

Ustavni sud privremeno obustavio Uredbu o okrupnjavanju vodoopskrbnih područja

Zajednička akcija gradonačelnika i načelnika s područja cijele Hrvatske koji su podnijeli tužbu Ustavnom sudu protiv odluke Vlade RH vezanom za spajanja vodouslužnih područja kojim bi se drastično smanjio broj vodoopskrbnih poduzeća, urodila je plodom.

– Ustavni sud će u nastavku procesa pokrenuti postupak i razmotriti naše argumente, a do tada je okrupnjavanje vodouslužnih područja stopirano, – istaknuo je gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić nakon jučer pristigle spomenute odluke Ustavnog suda.

Naime, Ustavni sud je na sjednici održanoj 29. ožujka 2022., između ostalog donio i rješenje kojim je pokrenuo postupak za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom Uredbe o uslužnim područjima (“Narodne novine” broj 147/21.).

– Ovo je tek prvi korak u našoj pravnoj borbi kojom će do konačne odluke Ustavnog suda biti izbjegnuta potencijalna šteta trenutačnom poslovanju tvrtke Komrad d.o.o. Slatina pri upravljanju vodoopskrbnim sustavom na području grada Slatine.
Okrupnjavanje vodoopskrbnih sustava nije rješenje za vodno gospodarstvo što je već vidljivo iz primjera ViO-a Zagreb koji već dugo upravlja ogromnim područjem uz poražavajuće rezultate, a sve se to onda prelama preko leđa građana. Vjerujem da će i konačno rješenje Ustavnog suda biti u našu korist te ćemo i nadalje posredstvom „domaće“ tvrtke, u svojoj lokalnoj zajednici, gospodariti vodoopskrbnim sustavom na slatinskom području. Na taj način bi sačuvali brojna radna mjesta te zaštitili građane od lošije opskrbe i znatnijeg porasta cijena vode i vodnih usluga na širem slatinskom području.
Hvala na podršci svim građanima i kolegama gradonačelnicima i načelnicima koji su se upustili u ovu neravnopravnu bitku, – zaključio je gradonačelnik Ostrošić.
(Mihaela Feldi/Izvor: Grad Slatina)

U prilogu donosimo priopćenje za javnost Ustavnog suda RH u cijelosti:

Priopcenje_za_javnost_sa_sjednice_Ustavnog_suda_RH_od_29.3.2022

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button