NASLOVNICAUDRUGE

Uspješno zaključen dvodnevni 1. znanstveno-stručni skup „Utjecaj pandemije na rad društvenih djelatnosti i poslovnog sektora“

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina u petak, 14. svibnja, uspješno je zaključila 1. znanstveno-stručni skup „Utjecaj panedemije na rad društvenih djelatnosti i poslovnog sektora“ na kojem su uz stručnjake s područja naše županije, aktivno sudjelovali i stručnjaci iz Slavonskog Broda i Osijeka.

Dvodnevni znanstveno-stručni skup Udruga OSIT Vretenac organizirala je u suradnji s Udrugom roditelja i osoba s poteškoćama šireg autističnog spektra Plavi cvijet i Udrugom odgajatelja „Loris“ iz Slavonskog Broda, a pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Slatine i Veleučilišta u Virovitici.

Nakon što je rad znanstveno-stručnog skupa službeno otvorila predsjednica UOSIT Vretenac Slatina Patricija Karaman, skup je s nekoliko riječi pozdravio i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić te im zaželio puno uspjeha u radu.

Izlagački dio prvoga dana skupa otvorio je prim.mr.sc. Miroslav Venus, dr.med. specijalist epidemiolog, koji je ujedno svojim izlaganjem napravio i uvod u temu skupa „Utjecaj pandemije na rad društvenih djelatnosti i poslovnog sektora“. Dekan Veleučilišta u Virovitici, Oliver Jukić predstavio je rad Veleučilista tijekom pandemije te prilagodbu novim načinima rada. Josip Hetrih, zamjenik direktora Mreže poduzetničkih inkubatora VPŽ, prisutne je upoznao s ujecajem pandemije na poduzetnike i gospodarstvo, a Jurica Bosak, direktor Turističke zajednice Grada Slatine, predstavio je rad TZ Grada Slatine i nove projekte realizirane tijekom pandemije. Srđan Đuričić, kustos Zavičajnog muzeja Slatina, bavio se načinima komunikacije muzeja i publike tijekom pandemije, a Nataša Valinčić, pedagoginja OŠ Eugena Kumičića, svojim izlaganjem prisutne je upoznala s utjecajem pandemije na učenje, učenike, učitelje i roditelje OŠ Eugena Kumičića.

Dio ovog skupa bili su i članovi Udruge OSIT Vretenac, koji su kratkim filmićem progovorili o tome kako je korona utjecala na njih i njihove živote, a što su rekli možete pogledati na https://www.youtube.com/watch?v=Iw5M_NCOtsM&t=775s .

Drugi dan skupa, otvorile su predstavnica Udruge Plavi cvijet, Iva Klarić i Martina Stojanac, predstavnica Udruge odgajatelja „Loris“. Uz to što su skup otvorile, Iva Klarić, profesorica engleskog jezika i Martina Stojanaca, odgajateljica, predtavile su istraživanje Utjecaj pandemije COVID-19 na odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju. Edukacijska rehabilitatorica Patricija Karaman, predsjednica Udruge OSIT Vretenac, predstavila je projekte i kampanje realizirane za vrijeme pandemije- Ivana Sabolić, edukacijska rehabilitatorica, predstavila je istraživanje Suradnje između roditelja djece s teškoćama u razvoju i učitelja edukatora rehabilitatora za vrijeme pandemije virusa COVID-19. Profesori tehničke škole Kristina Horvat, magistra sestrinstva, i Igor Kučan, inženjer elektrotehnike, predstavili su načine oblikovanja praktične nastave u online okruženju.

Dvodnevni skup završio je panel raspravom na temu Podrška djeci i roditeljima u vrijeme Covid-19 pod vodstvom Marinele Boras, profesorice engleskog i njemačkoga jezika iz Osijeka i Martine Stojanac iz Slavonskog Broda.

Ovaj skup jedna je od aktivnosti kojom je Udruga OSIT Vretenac obilježila Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama, a ujedno povezala stručnjake različitih profila u razmjeni iskustava, ideja, novih načina i metoda rada s ciljem povezivanja, učenja i realiziranja novih projekata.
(mf/Izvor: Vretenac Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button