DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALOŽUPANIJA

Uspješno odrađeno predstavljanje VPŽ i Slatine na manifestaciji Eko Etno Gacka u Otočcu

Prošli tjedan, 22. i 23.07.2022., u okviru bogatog programa 18. po redu manifestacije Eko Etno Gacka, Udruga Ličana „Vila Velebita“ Slatina i Turistička zajednica Grada Slatine uspješno su predstavili Virovitičko-podravsku županiju, odnosno Slatinu.

Dvodnevna manifestacija izložbeno-prodajnog i natjecateljskog karaktera ove godine je okupila rekordan broj posjetitelja, a predstavnici naše destinacije sudjelovali su kao jedni od 55 izlagača. Osim što su predstavili slavonska domaća vina i proizvode slatinske mesne industrije Mesoprerada, kao i turističke atrakcije Virovitičko-podravske županije, pokazali su i zavidno znanje u pripremanju lovačkog kotlića i odmjerili snage s čak 39 ekipa pristiglih iz raznih dijelova Hrvatske.

„Ispunili smo svoj cilj i učvrstili odnose s našom Likom, a samim tim i stvorili preduvjete za daljnju suradnju. Očekujemo u bliskoj budućnosti posjet naših novih prijatelja koji su bezrezervno iskazali potporu našoj Udruzi. Presretni smo što smo i više nego uspješno predstavili tradicionalni slavonski lovački kotlić široj publici i u izrazito jakoj konkurenciji od čak 39 ekipa osvojili treće mjesto! Još jednom se zahvaljujem svima koji su nam omogućili sudjelovanje na ovoj prekrasnoj manifestaciji.“ – rekao je Željko Šnjarić, predsjednik Udruge Ličana „Vila Velebita“ Slatina.

Prekrasna Lika oduševila je i direktora TZG Slatine koji svakako preporučuje otkrivanje ovog područja, bilo ciljano, bilo u prolazu na putu prema moru:

„Starohrvatska pokrajina Gacka, rijeka Gacka i Otočac kao urbano središte zaista oduzimaju dah. Bilo bi šteta ne upoznati ovaj prekrasan dio Lijepe naše koji često zaobiđemo na putu prema moru. Lika je odlično prometno povezana i vjerujem da će uspješno iskoristiti svoje potencijale, posebno zato što na tome radi velik broj kvalitetnih ljudi koje smo imali prilike upoznati. Posebno oduševljava gostoprimstvo i vedrina lokalnog stanovništva, a nije baš slučaj da im je naša destinacija nepoznanica.
Očito je da su veze Slavonije i Like neraskidive, a to vidimo i u brojnosti Ličana u našem gradu i županiji kao i sličnosti naših mentaliteta, ljubavi prema prirodi i gastronomiji. Iskreno se nadam da ćemo te poveznice maksimalno iskoristiti kako bi imali što kvalitetniju suradnju na obostrano
zadovoljstvo!“ – rekao je Jurica Bosak.

Članovi Udruge „Vila Velebita“ Slatina iskoristili su priliku i posjetili članove svoje šire obitelji i mjesta iz kojih potječu, tako da je delegacija doista uživala u prekrasnim prirodnim ljepotama šireg područja Otočca i u obiteljskoj atmosferi dodatno prepričavali doživljaje i anegdote iz nekih prošlih vremena, ali i s ovog putovanja kao i „kovala“ daljnje planove za buduće aktivnosti.

Predstavljanje na ovoj manifestaciji omogućili su Virovitičko-podravska županija, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Grad Slatina, Turistička zajednica Grada Slatine, Stari podrum d.o.o., Mesoprerada d.o.o. i Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije, kao i domaćini Grad Otočac i Turistička zajednica Grada Otočca.

(nm/Izvor: Turistička zajednica Grada Slatine)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button