DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINEUDRUGE

Uspješna lovačka radna akcija LU Zec Četekovac

Danas, 9. lipnja, članovi Lovačke udruge Zec Četekovac okupili su se u ranim jutarnjim satima pred lovačkim domom u Balincima kako bi odradili prvu radnu akciju utvrđenu na redovnoj skupštini održanoj u ožujku ove godine.

Ova udruga koja djeluje više od 30 godina ima 61 aktivnog člana.

Radne akcije odrađujemo vikendima jer smo preko tjedna svi zauzeti svojim obavezama i nemoguće nas je okupiti da se nešto kvalitetno odradi, a budući da imamo i članove koji žive i rade izvan naše županije, također je vikend jedino vrijeme koje oni mogu odvojiti da bi prisustvovali radnim akcijama koje su za svakog člana obvezne – istaknuo je predsjednik udruge Milan Pinčar te nadodao kako je danas doista velik odaziv članova te ih je čak 37 sudjelovalo u ovoj radnoj akciji.

Uspješno su sagradili čak 5 visokih čeka koje će pri idućim aktivnostima postaviti na određena mjesta u lovištu.

Čeke pravimo isključivo od hrastove građe jer je hrastovina trajnija i kvalitetnija te puno bolje odolijeva vremenskim utjecajima – ističe predsjednik i napominje kako je ovo tek prva radna akcija te da ih za ovu godinu čeka još puno posla. Jedan od njih je izgradnja prihvatilišta za fazane za koje je već plan u izradi.

Današnje okupljanje lovaca nije bilo upriličeno samo za izradu čeka, za koje možemo reći da osim svoje funkcije u lovištu su svojevrstan ukras jer su vrlo precizno i vješto izgrađene, već je to bila i prilika za druženje članova ove vrijedne udruge.

(nm/Ratka Turk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button