NASLOVNICAUDRUGE

Uspješna godina vatrogasaca dobrovoljaca iz Donjih Meljana

Jučer je u Donjim Meljanima u prostorima društvenog doma redovnu godišnju skupštinu održalo Dobrovoljno vatrogasno društvo Donji Meljani. Ovo  prema rezultatima, s obzirom na broj ljudi i trenutne uvjete, izrazito uspješno dobrovoljno vatrogasno  društvo, došli su pozdraviti predstavnici brojnih vatrogasnih društava i institucija s kojima ovi vrijedni članovi već godinama uspješno surađuju na zadovoljstvo cjelokupne društvene zajednice. Gotovo svi gosti i uzvanici skupštine uglas su se složili na konstataciju predsjednika županijske skupštine Mirana Janečića da je najveće bogatstvo njihovih domaćina širok raspon članstva koje uključuje i one najmlađe, odnosno brojnu djecu spremnu naslijediti ovu veliku odgovornost  i educirati se o važnosti lokalnog vatrogastva, ali i još brojnije žene, koje itekako aktivno sudjeluju u radu ovog malog, ali i društva gdje svatko zna svoj posao i što je važnije obavlja ga na izrazito visokoj razini. Pomno izvješće o radu društva u prošloj godini, inače jednog od rezultatima možda i najboljih gledajući društva pod ingerencijom slatinskog vatrogastva, iznio je zapovjednik Josip Borovec.  Samu sjednicu vodio je tajnik Petar Uher, a iz izvješća blagajnice Đurđice Pandur saznali smo da su troškovi društva u protekloj godini bili oko 30 000 kuna.

Posebno ponosan na rezultate u protekloj godini bio je sam predsjednik Zlatko Borovec iskreno se zahvalivši svom članstvu na trudu i zalaganju zahvaljujući  kojima su  i došli do zavidnog stupnja spremnosti i obučenosti na kojem su društvo nalazi u ovom trenutku, a kako je rekao, koje će u godinama koje dolaze narasti na još višu razinu  kada mjesni dom, inače polazna točka gotovo svih njihovih aktivnosti, bude kompletno renoviran i obnovljen.

Rad domaćina pohvalili su Branko Belošević i Dragan Medvedović predsjednik i tajnik Vatrogasne zajednice grada Slatine. Predstavnik Grada Slatine Dragan Jovanić ujedno i predsjednik Upravnog vijeća slatinske Javne vatrogasne postrojbe    pridružio se čestitkama poručivši vatrogascima da su vrata grada i gradonačelnika uvijek širom otvorena za bilo kakvu vrstu pomoći u daljnjem radu, a prigodu da pozdrave vrijedne domaćine iskoristili su i predstavnici brojnih vatrogasnih društava iz Velikog Rastovca, Sladojevaca, Bakića, Kozica, Sladojevačkog Luga.
(dj/Foto: Damir Jukić)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button