DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Uspješna godina iza Udruge maratonaca VPŽ ”Glasnici istine”, brojni kilometri ispred

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine” jučer je u svojim prostorijama održala redovnu izvještajnu skupštinu na kojoj je predsjednik Pavo Tutenov podnio iscrpno izvješće o radu u protekloj godini.

2019. godina obilovala je brojnim aktivnostima među kojima su ”Glasnici istine” sudjelovali na 37 memorijalnih utrka, odnosno polumaratona, maratona i ultramaratona od kojih je njih 12 održano u njihovoj organizaciji, a suorganizatori su bili u još 8 memorijala. Osim toga pojedini članovi udruge sudjeluju i na biciklističkim maratonima.

Udruga koja trenutno broji 15 članova definitivno je udruga s najvišom kilometražom diljem cijele Lijepe naše, ali i udruga koja se svrstala u sami vrh ostvarenih prijateljstava budući da njezini članovi njeguju suradnju s braniteljskim, stradalničkim i ostalim udrugama s područja cijele Hrvatske, posebno Virovitičko-podravske županije, kao i s Ministarstvom hrvatskih branitelja, MUP-om, potom jedinicama lokalne samouprave gdje se, među ostalim, uz Slatinu, Viroviticu i Orahovicu posebno ističe i Grad Pakrac, zatim tvrtkama i medijima koji podupiru njihov rad, a kako je Tutenov istaknuo: – Ono što nas krasi je upravo ta suradnja jer samo zajedno možemo sačuvati istinu o Domovinskom ratu i prenijeti je novim generacijama.

Krajem prošle godine odlukom Upravnog odbora prekinuta je suradnja s Udrugom rekreativnog trčanja Nexe team iz Našica i to je, prema riječima predsjednika Tutenova, nažalost jedina udruga u RH s kojom Glasnici istine neće surađivati, a zbog njezinog narušavanja suradnje u sklopu koje su Glasnici bili suorganizatori memorijalnog ultramaratona Vukovar-Sunja.

Udruga maratonaca „Glasnici istine“ sve je svoje aktivnosti posvetila misiji da, gdje je god to moguće, njezini članovi pronose istinu „Da se ne zaboravi“ i podsjećaju na sve one koji su dali život za Hrvatsku, a sve to kroz suze, krv i znoj sa svakim pretrčanim kilometrom.
Svaka je utrka zahtjevna na svoj način, neka više-neka manje, ali svaka od njih jednako im je draga i s ponosom nose hrvatski stijeg na čelu bilo male ili ponekad i prilično velike kolone.

Nakon što je Mario Kovač podnio izvješće Verifikacijske komisije, a Robert Poljanac Nadzornog odbora, predsjednik Tutenov iznio je i plan rada i financijski plan za tekuću 2020. godinu u kojoj će s radom nastaviti na tragu dosadašnjih aktivnosti, ali će se veća pozornost posvetiti promidžbi udruge te uključivanju mladih u aktivnosti osobito djece članova udruge kao primjer i poticaj ostalima.

– Ponosan sam na postignuća svih naših članova, a posebno na Gorana Drakslera koji je prvi slatinski sportaš koji je istrčao 100 km na Svjetskom prvenstvu, a od tada postaje nezaustavljiv tako da je proteklog vikenda istrčao svoju 6. službenu stotku na čemu mu od srca čestitam i želim mu puno uspjeha na utrci 24 sata u kojoj će sudjelovati 25. svibnja u Slavonskom Brodu, – istaknuo je predsjednik Pavo Tutenov te iskoristio priliku zahvaliti se svima koji su pomogli rad udruge, od Grada Slatine koji izdvaja najviše sredstava za braniteljske udruge, do Županije, ostalih gradova i općina, institucija, tvrtki, pojedinaca…

Sve zahvalnice i priznanja koje krase zidove u prostorijama naše udruge, drage su nam uspomene i motiv da ustrajemo u onome što radimo unatoč brojnim ozljedama, jer naša misao vodilja, vodi nas i dalje „Ne smije se zaboraviti niti jedan hrvatski branitelj koji je svoj život dao za slobodnu i neovisnu Hrvatsku kao niti jedan dan iz slavne povijesti stvaranja naše domovine Hrvatske.“

Nakon što su sva izvješća prihvaćena jednoglasno, za dvoje članova prihvaćeno je istupanje iz udruge, tako su zbog nemogućnosti sudjelovanja u aktivnostima udruge iz iste istupili Vlatka Lovrenc iz Podgorja i Ivica Marinić iz Orahovice.
Na tragu pomlađivanja članstva u udrugu je primljen Hrvoje Medved iz Kozica, sin dugogodišnjeg člana „Glasnika istine“, Ivana Medveda.

Pred kraj izvještajne skupštine nazočnima su se obratili svi predstavnici gostujućih udruga među kojima i dopredsjednik prijateljske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Podružnice Krapinsko-zagorske županije, Ogranka Zabok i Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa, te ratni zapovjednik Specijalne jedinice policije “Barun” Mirko Horvatin koji je tom prigodom predsjedniku Glasnika istine Pavi Tutenovu uručio računalo koje su u sklopu zajedničkog projekta Informatičkog opismenjavanja braniteljske populacije i promicanja istine o Domovinskom ratu za mlađe generacije, ove dvije udruge donirale „Glasnicima istine“, a ujedno svim njezinim članovima prenio pozdrave predsjednika Josipa Horvatina.

Potom su se prigodnim riječima obratili predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ i predsjednik županijskog Odbora za hrvatske branitelje, Mato Bubaš, gradonačelnica Grada Orahovice i saborska zastupnica Ana-Marija Petin, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i dožupan Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, koji su pohvalivši rad Udruge maratonaca VPŽ ”Glasnici istine” izrazili nastavak zajedničke suradnje uz želje za puno uspjeha u radu u narednom periodu te puno pretrčanih kilometara bez ozljeda.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button