DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Uskrsni štand slatinskih Vretenaca i ove godine svojim šarenilom razveselio Slatinčane

Članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina svojim su sugrađanima pripremili još jednu prodajnu izložbu svojih radova, ovoga puta bila je to izložba ususret najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu.

Tako su slatinski Vretenci danas izložili svoje uskrsne dekoracije na Trgu sv. Josipa uz gradski park ispred križa te razveselili svoje sugrađane prekrasnim uradcima.

Kreativni radovi nastali su u izvedbi korisnika udruge i članova njihovih obitelji te voditelja udruge na čelu s koordinatoricom kreativnih radionica Jelicom Hržina koja je istaknula kako su ovakve izložbe potrebne i korisne za Udrugu Vretenac jer sav prikupljen prihod ide u svrhu nastavka održavanja kreativnih radionica članova udruge, te za eventualna putovanja ili druženja s drugim udrugama, odnosno poboljšanja kvalitete života korisnika udruge.

– Na ovaj način potičemo kreativnost naših korisnika, kao i njihovih roditelja. Sve nas zajedno vesele radionice na kojima pripremamo radove za različite prigode. Ovoga puta smo sretni što možemo našim sugrađanima čestitati Uskrs s mišlju da će upravo naše dekoracije krasiti njihove domove ovih blagdana, – naglasila je Jelica Hržina.

Na štandu Vretenaca osvanulo je proljeće raznim cvjetnim dekoracijama, a sve je bilo i više nego prigodno uz šarene pisanice, piliće i zečiće koji su krasili vjenčiće, uskrsna gnijezda, buketiće i razne druge detalje koji će svima nama ovaj Uskrs učiniti ljepšim i veselijim.

Štand je obišao i slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić te i ovom prigodom naglasio izuzetnu suradnju i zadovoljstvo aktivnim radom ove hvalevrijedne Udruge.

– U ovo vrijeme uoči Uskrsa veselje u naš gradu unijeli su i ove godine slatinski Vretenci sa svojim uradcima. To je zaista lijepa najava nadolazećeg nam blagdana Uskrsa koji želim čestitati svim građanima, a Vretencima zahvaljujem na aktivnostima i svemu onome što čine. To su aktivnosti koje su kontinuirane i jako bitne za članove udruge, korisnike i njihove obitelji koji se na taj način ne samo socijaliziraju već i upotpunjuju cjelokupnu zajednicu, – istaknuo je dogradonačelnik Nikolić.
Uskrsni štand Vretenaca još stignete posjetiti sve do 12 sati.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button