DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Uskrsni štand slatinskih Vretenaca i ove godine oduševio veselim dekoracijama

Članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina svojim su sugrađanima pripremili još jednu prodajnu izložbu svojih radova, ovoga puta bila je to izložba ususret najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu.

Tako su slatinski Vretenci pod vodstvom Ane Teodorović, voditeljice radionica u sklopu program „CRES – Cjeloviti pristup razvoju vještina za uspjeh i samostalnost osoba s intelektualnim teškoćama“, danas na Trgu sv. Josipa izložili uskrsne dekoracije kojima su razveselili svoje sugrađane.

Kreativni radovi nastali su u izvedbi korisnika udruge i članova njihovih obitelji te voditelja udruge, a ovoga puta uz neizostavne magnetiće vretenaca – zaštitnog znaka ove udruge, izloženi su najvećim dijelom vjenčići za ukrašavanje ulaznih vrata i prigodne dekoracije za ukrašavanje doma, uglavnom od prirodnih materijala.

Tako je na štandu Vretenaca rapsodijom boja i ukrasa u znaku pisanica, pilića, zečića osvanulo proljeće, a izložbenim prostorom dominirala je jedna zanimljiva narančasta mrkva. Našlo se tu za svakoga ponešto, a vjerujemo da će uskrsnje dekoracije mnogima ovaj Uskrs učiniti ljepšim i veselijim.

Da Slatinčani podupiru rad Vretenaca svjedoči činjenica da je nekoliko vjenčića pronašlo svog vlasnika već u prvim minutama od postavljanja izložbe, a svi koji si žele uljepšati predstojeće blagdane njihovim dekoracijama mogu svratiti na štand Vretenaca do 12 sati.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button