DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Uskrsni štand slatinskih Vretenaca i danas se veselo šarenio u središtu grada

Članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina svojim su sugrađanima nakon jučerašnje i više nego uspješne prodajne izložbe uskrsnih dekoracija i za danas na istoj lokaciji, na slatinskom trgu Svetoga Josipa, pripremili još jednu izložbu.

Kreativni radovi nastali su u izvedbi članova udruge, članova njihovih obitelji i voditelja udruge i danas su oduševljavali prolaznike, a veliki Uskrsni Zeko bio je i današnje posebno iznenađenje najmlađima koji su za slikanje uz njega na dar od Vretenaca dobili čokoladna jaja u prigodnoj košarici koja je opet rad članova udruge.
Jasna Horvat, voditeljica projekta „Nauči me i uspjet ću“ koju Udruga provodi u suradnji s orahovačkom Udrugom Jaglac, a u sklopu koje se provodi i aktivnost „Škola neovisnog življenja“ istaknula je kako su ovakve izložbe potrebne i korisne za Udrugu Vretenac jer sav prikupljen prihod ide u svrhu nastavka održavanja kreativnih radionica članova udruge, te za putovanja ili druženja s drugim udrugama, odnosno poboljšanja kvalitete života korisnika udruge.

„U okviru aktivnosti kojima potičemo kreativnost naših korisnika, kao i njihovih roditelja pripremamo radove za različite prigode. Ovoga puta smo svi zajedno sretni što možemo gradu Slatini na ovaj način čestitati Uskrs“naglasila je Jasna Horvat.

Jučer je štand Udruge Vretenac obišao i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić te i ovom prigodom naglasio izuzetnu suradnju i zadovoljstvo aktivnim radom ove hvalevrijedne Udruge.

(tks/Foto:Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button