NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Uskoro počinje 10. jubilarni Ženijalni tjedan: Saznajte što vas očekuje!

Pučko otvoreno učilište Slatina i ove godine najavljuje već tradicionalnu filmsku manifestaciju “Ženijalni dani” koju obilježavaju kina diljem Hrvatske u čast Međunarodnom danu žena koji se slavi 8. ožujka.

Ova godina je poseban povod za proslavu jer Kino mreža obilježava svoj deseti rođendan pa upravo tom prigodom program “Ženijalni dani” postaje “Ženijalni tjedan”, a u suradnji s Francuskim institutom u Hrvatskoj u sklopu Mjeseca Frankofonije uvodi novi potprogram naziva “Doku-dan”.

U periodu od 4. do 10. ožujka 2024., publika će imati priliku uživati u šest filmskih ostvarenja koja donose ženske priče.

“Ženijalni tjedan” ove godine uključuje čak 30 nezavisnih kina diljem Hrvatske, prikazujući premijere i reprize filmova koji su usmjereni na promociju ženskog stvaralaštva i ženske perspektive.

 

Novitet “Doku-dan” u cilju ima promociju dokumentarnog filma i poticanje na razmišljanje o važnosti dokumentarne forme. Tim povodom, dokumentarnim film “Voljeti Patriciju Highsmith” prikazivat će se 6. ožujka u desetak kina među kojima je i Kino Slatina, a film je na rasporedu u 18 sati.

Istoga dana, u 20 sati, posjetitelje slatinskog kina očekuje još jedna romantična priča i velika doza nostalgije u kultnon filmu “Čelične magnolije” redatelja Herberta Rossa.

Na sam Dan žena, 8. ožujka, u 18 sati na programu je u sklopu Mjeseca Frankofonije i u suradnji s Francuskim institutom romantična drama “Okus ljubavi”.

U subotu, 9. ožujka, u 18 sati ”poslastica” desetog po redu programa “Ženijalni dani” je premijerno prikazivanje dugoiščekivanog cjelovečernjeg prvijenca bosanske redateljice Une Gunjak. Radi se o filmu “Ekskurzija” koji je svjetsku premijeru doživio na festivalu u Locarnu, gdje je i dobio posebno priznanje.

A u nedjelju, 10. ožujka, u 18 sati na programu je i norveški film za cijelu obitelj “Kraljica plesa” (8+), o dvanaestogodišnjoj Mini koja možda ne zna plesati i nema puno samopouzdanja, ali to je ne sprječava da se prijavi na audiciju za školsku plesnu skupinu.

(nm, Kino Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button