DOGAĐANJANASLOVNICA

Uručeno priznanje HUP-a školskom timu SŠ Marka Marulića Slatina „Poduzetnici budućnosti“ na osvojenoj nagradi

Jučer su Srednju školu Marka Marulića Slatina posjetili predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca, pravna savjetnica Regionalnog ureda HUP-a u Osijeku Vedrana Gado i član Izvršnog odbora HUP-a Udruge prehrambene industrije i poljoprivrede, ujedno vlasnik i direktor Protect Pharme Mladen Falamić iz Donjeg Miholjca.

Razlog tomu je ostvaren uspjeh Srednje škole Marka Marulića Slatina na nagradnom natječaju Hrvatske udruge poslodavaca pod nazivom „ Poduzetnici budućnosti“ u kategoriji 10.000 kuna, koji je HUP provodio u partnerstvu s predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja od 15. ožujka do 15. svibnja ove godine.
Na natječaju je od 175 prijavljenih projekata, projekt Srednje škole Marka Marulića „Proizvodnja i promocija pralina Frajla Antoš“ uvršten među top 10 odabranih projekata.
Nositelj poduzetničkog projekta slatinske Srednje škole Marka Marulića bila je prof. mentor Željka Venus, uz koju su jučerašnjoj svečanosti prisustvovali ravnatelj škole Darko Špoljarić, učenici i nastavnici, te članovi školske zadruge „SLATINA“ koji su sudjelovali u projektu.

Pravna savjetnica HUP-a Vedrana Gado pozdravila je sve prisutne u ime Hrvatske udruge poslodavaca i izrazila zadovoljstvo prijavom Srednje škole Marka Marulića Slatina na ovaj nagradni natječaj, a posebice ostvarenim uspjehom.
Nadam se da ćete danas-sutra i vi biti privatni poduzetnici, jer vi ste zapravo naša svjetla budućnost u Hrvatskoj, da ćete ostati ovdje i surađivati s nama, a HUP će uvijek biti podrška svim mladima koji žele otvoriti nešto svoje.“ – rekla je Gado prisutnim učenicima, te naglasila kako je u cijelom procesu poduzetništva najvažnija dobra ideja, sve ostalo će se već posložiti, a u današnje vrijeme tržište za ostvarenje prave ideje može biti cijeli svijet.

Gospodin Falamić upoznao je prisutne s poduzetničkim aktivnostima u svojoj tvrtci, potaknuo učenike i profesore na nove poduzetničke ideje te izrazio mogućnost nastavka suradnje sa školom.
Ovo što vi radite je naša budućnost, a uz ove mentore i podršku ravnatelja koju imate, stvarate nešto novo što nemaju svi priliku stvarati i možete biti zahvalni što ste u ovakvoj sredini i u ovoj školi koja potiče poduzetništvo, koja vas potiče na razmišljanje i usađuje vam vrijednosti stvaranja novog proizvoda.
Poduzetništvo je dinamično stoga vam ne možemo dati recept za uspjeh, ali mi iz Hrvatske udruge poslodavaca koji smo članovi od njezinog osnutka u Hrvatskoj, jer je to jedina udruga koja se ne temelji na političkim predispozicijama već na zajedničkom interesu poduzetnika koji stvaraju neku dodanu vrijednost i nova radna mjesta, možemo s vama podijeliti iskustva i bezuvjetnu podršku kako bi i vi sutra postali uspješni poduzetnici.“
– rekao je Falamić koji je potom uručio nagradu i priznanje mentorici prof. Željki Venus, kao i učenicima Meliti Nikolaus, Emanuelu Mariću, Mariji Carmeli Dakić, Antoniu Dujaku i Larisi Gvojić, te se posebno zahvalio ravnatelju Darku Špoljariću.

Ravnatelj Špoljarić i ovom je prigodom naglasio kako škola između ostaloga unazad četiri godine uspješno promiče poduzetništvo i održivi razvoj, a jedan od pokazatelja da je škola na najboljem putu upravo je i ova nagrada.

Profesorica Venus zahvalila se na kraju svečanosti predstavnicima HUP-a prigodnim poklonima i sa zadovoljstvom najavila buduću suradnju.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button