DOGAĐANJANASLOVNICA

UREĐUJU SE GRADSKA IZLETIŠTA: I Stublovac spreman za nova druženja

Grad Slatina je ovoga ljeta pristupio uređenju nekoliko vrlo popularnih slatinskih izletišta koja su smještena u šumskim predjelima na periferiji grada.

U prvoj fazi radova uređeno je izletište Bunarić, a nakon što se krajem lipnja u devastirano stanje izletišta Stublovac svojim obilaskom uvjerio gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, početkom srpnja započeli su radovi na uređenju istoga.

Bio je to nastavak zajedničke suradnje Grada Slatine i Hrvatskih šuma u sklopu koje su djelatnici pri Gradu Slatini uklonili stare dotrajale i devastirane stolove i klupe te su ugradili nove za koje su materijal donirale Hrvatske šume. Popravljena je i ograda nadstrešnice, sanirano je krovište, a uređen je i okoliš zajedno sa samim izvorom koji je sada uredan i pristupačan.

– Iako su radovi netom završeni ovo popularno slatinsko izletište već je privuklo prve izletnike koji su rado iskoristili ovaj novouređeni prostor za druženje u prirodi, što mi je izuzetno drago. Iz toga je vidljivo da je ovaj projekt Grada Slatine pun pogodak budući da su građani nakon dugog neizvjesnog vremena punog raznih ograničenja zbog koronavirusa, željni druženja, osobito u prirodi na svježem zraku, – rekao nam je zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić koji je obišao izletište Stublovac nakon završetka radova na njegovom uređenju. Tom je prigodom istaknuo kako će se u narednoj fazi urediti i izletište uz jezero Javorica gdje će se jednom od svojih radnih akcija na uređenju, kako spomen obilježja poginulih hrvatskih branitelja, tako i javnih površina na slatinskom području, priključiti članovi Udruge HVIDR-a Slatina.

Voditelj Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj grada Vjekoslav Hess dodao je kako je u sklopu ovih radova uređen i makadamski odvojak Stublovačke ulice u Slatini koji vodi prema poligonu auto-škole, budući da je bio zarastao raznim raslinjem i krošnjama stabala, te je predstavljao potencijalnu opasnost od oštećenja vozila koja tim putem prometuju. Iz tog razloga Grad Slatina je odlučio u sklopu radova na uređenju izletišta ujedno urediti i ovaj put, te su djelatnici zaposleni u javnim radovima orezali krošnje stabala koje su se nadvile nad put, te uklonili raslinje i očistili putne kanale s obje strane.
(mf/Foto: M. Feldi, D. Boljevčan)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button