DOGAĐANJANASLOVNICA

Uređuje se staroškolsko igralište u Slatini

U sklopu uređenja grada, osobito užeg središta zajedno s prostorom EPIcentra Sequoia i Parka 136. slatinske brigade, na inicijativu gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića ovih su dana u tijeku završni radovi na uređenju betonskog igrališta iznad crkve sv. Josipa, tzv. staroškolskog igrališta u Slatini.

U protekla dva mjeseca djelatnici zaposleni u javnim radovima intenzivno su radili na uređenju zelenih površina koje spajaju prostor od Sequoie do sportskih terena staroškolskog igrališta, a koji graniče s Ulicom grofa Janka Draškovića. Tako je uklonjeno sve zapušteno raslinje i granje, orezana su stabla te je svježe pokošena trava. Očišćen je i uređen prostor na kojemu se nalazi odbojkaško igralište koje je dugi niz godina stajalo zapušteno.

– Ovom igralištu planiramo dodati i nove sadržaje. Naime u planu za iduću godinu je izgradnja zida od 2 metra koji će poslužiti za rekreaciju ili trening u sklopu reketnih sportova kao što su tenis ili skvoš, – rekao nam je gradonačelnik Ostrošić koji je u pratnji voditelja Odsjeka za komunalni sustav Vjekoslava Hessa obišao radove.

Betonske tribine su osvježene novim slojem boje koja će ih zaštiti od daljnjeg propadanja utjecajem vremena te im pružiti prikladniji izgled.

Sanirana je cijela ograda oko igrališta koja je također osvježena i to bojama grada Slatine, plavom i žutom, a nabavljeni su i novi golovi.

– Budući da će se ovdje u sklopu proslave Dana grada Slatine održati i malonogometni turnir, željeli smo ga dočekati s uređenim prostorom. Do tada planiramo osvježiti i sve linije na samom igralištu, a bit će uređena i nadstrešnica s klupama.
Drago mi je da je ovaj prostor već sada privukao mlade koji su ga intenzivno počeli koristiti, a u koje je prošle godine Grad Slatina investirao u sanaciju rasvjete, te su postavljena nova rasvjetna tijela i reflektori kako bi iskoristivost igrališta bila maksimalna. Kada nam to financije budu dopustile planiramo zamijeniti i podloge na oba sportska terena, – rekao je gradonačelnik.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button