DOGAĐANJANASLOVNICA

Uređenje okoliša u slatinskom prigradskom naselju Bistrica u sklopu javnih radova

Uskoro slijedi i uređenje dječjih igrališta u Bistrici i Donjim Meljanima

Djelatnici koji su zaposleni u javnim radovima krajem travnja ove godine intenzivno rade na košnji zelenih javnih površina i uređenju ostale infrastrukture na području grada Slatine i prigradskih naselja, a jedna od prvih akcija bila im je uređenje okoliša na prostoru bivše trgovine u Bistrici koji tamošnji mjesni odbor koristi za svoje potrebe.

Tako je očišćen sam interijer zgrade, orezano je stablo pored dječjeg igrališta kako ne bi bilo opasno za djecu zbog suhih i napuklih grana, obavljena je košnja oko zgrade sve do kanala, te je popravljena staza koja je propala s obje strane pješačkog mosta. Isto tako pokošena je trava duž cijelog nogostupa koji vodi prema groblju, a isti je cijelom širinom i očišćen od višegodišnjih naslaga zemlje i raznog raslinja.

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i voditelj Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj grada Vjekoslav Hess obišli su spomenuti prostor nakon završenih radova kako bi se uvjerili da je sve spremno za provođenje predstojećih lokalnih izbora jer će u tom prostoru biti otvoreno biračko mjesto.

Budući da Grad Slatina planira otkupiti ovaj prostor koji sada ima u najmu, u narednom periodu uredit će se i dječje igralište tako što će se popraviti postojeća igrala koja su djelomično devastirana, kako bi djeca u Bistrici ponovno imala adekvatan prostor za igru.

Obilaskom terena gradonačelnik je razgledao i dječje igralište smješteno gotovo na samom ulazu u slatinsko prigradsko naselje Donji Meljani, u prvom odvojku iza ciglane, koje je inicijativom mještana postavljeno prije desetak godina na prostor iza raspela.

Budući da se u to vrijeme uređivalo dječje igralište kod osnovne škole koje je dobilo nova igrala, dio starih igrala je osvježeno i prebačeno na novu lokaciju, gdje su pojedina igrala izgradili i sami mještani te na taj način osigurali mjesto za igru djeci i u tom dijelu Donjih Meljana.

– Drago mi je da kroz proteklih deset godina mještani ovog dijela Meljana održavaju dječje igralište koje su samoinicijativno izgradili. Kako je riječ o dječjem igralištu koje djeca zaista koriste i na njemu provode korisno vrijeme, a smješteno je uz poljski put koji je u vlasništvu Grada Slatine dat ćemo sve od sebe da ovim igralima jednim osvježenjem „udahnemo“ novi život, vjerujem na veselje djece koja gravitiraju ovom dječjem igralištu, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button