GOSPODARSTVONASLOVNICAŽUPANIJA

Upoznajte Napkin: Krenuli su u Poduzetničkom inkubatoru u Virovitici, preselivši se u Slatinu proširili su pogon, u vrijeme turističke sezone proizvodnju povećavaju za više od 100 posto

Kada su kretali u svoju poduzetničku storiju, Virovitičko-podravska županija im je, kao i svim poduzetnicima početnicima „dala vjetar u leđa“. Bruno Marić i Danijel Kireta, smjestili su se u Poduzetničkom inkubatoru u Virovitici, gdje su zahvaljujući, upravo županiji dobili „besplatan smještaj“. Tri godine su bili u Virovitici i tada, kada je proizvodnja značajno skočila, kada im je u Virovitici postalo tijesno, pronašli novi životni prostor, u Slatini. Ovaj dvojac diplomiranih ekonomista, u svojoj tvrtki, Napkin, proizvodi salvete. Riječ je o onima iz „HoReCa programa“, a kazuje, kako svake godine osjete snažan gospodarski rast koji dolazi od turizma.

  • Mi mjesečno proizvodimo 3 do 4 šlepera salveta, ali od 1. travnja do 1. rujna, proizvodnja nam skače na njih osam do devet – kazuje Danijel Kireta.

U Slatini, gdje imaju poslovni prostor, obišao ih je virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, uvjerivši se u poduzetničku priču dvojca Marić – Kireta. Napkin danas u Slatini ima proizvodno-poslovni prostor na 1.300 četvornih metara. Od početnih dvoje, došli su do osmero zaposlenih.

  • Ovo što mi proizvodimo je hrvatski proizvod. Pokrivamo 60 posto tržišta iz „HoReCe programa“, naše proizvode od stranih zemalja izvozimo u Mađarsku – dodaje Danijel.

Kupili su i zemljište u Virovitici, ishodovali i građevinsku dozvolu. Spremni su kako bi aplicirali na EU fondove čim se otvore. Zahvaljuju se na podršci i Virovitičko-podravskoj županiji, Gradu Slatini, Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije, u kojem su bili tri godine.

  • Želja nam je u Virovitici napraviti novi pogon, kupiti novi stroj kako bi proizvodili i salvete za trgovine i time dodatno oprihodovali našu djelatnost, a tada u budućnosti zaposliti i nove djelatnike, pokazujući kako se od proizvodnje može živjeti – zaključio je Danijel.
    mf (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button