DOGAĐANJANASLOVNICA

UOSIT Vretenac Slatina sudjelovao na edukaciji Biti volonter i Team building

U sklopu projekta „Šalji dalje“ koji od kolovoza 2017. godine provodi Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono iz Belišća, a čiji je partner na projektu Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac Orahovica,  jučer je na volonterskoj točki u Virovitičko-podravskoj županiji (prostor stare škole u Novoj Jošavi) održana edukacija pod nazivom „Biti volonter“- edukacija o volonterstvu za građane.

Pod vodstvom predstavnika Volonterskog centra Osijek, edukaciji „Biti volonter“ pridružio se i volonter Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina, Siniša Dušak.

Volontiranje je osnovni izraz ljudskih odnosa prožeto humanim vrijednostima, a upravo zbog toga Udruga Vretenac nastoji educirati i osnažiti svoje volontere s ciljem podizanja kvalitete njihova života, kao i kvalitete života sredine u kojoj nesebično djeluju.

Također, u organizaciji Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama od 27. – 28. listopada na Plitvičkim jezerima održan je TEAM BUILDING za predsjednike Udruga, na kojem su sudjelovale predsjednica i tajnica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina, Patricija Karaman i Ivana Sabolić.

Smješteni u HOTELU MIRJANA-RASTOKE predstavnice Udruge Vretenac sudjelovale su na predavanju “Pravo na život u zajednici” koje je održala prof. Daniela Bratković s Odsjeka za inkluzivnu edukaciju i rehabilitaciju ERF-a.

„Udruga Vretenac želi se ovim putem zahvaliti Hrvatskom savezu udruga osoba s intelektualnim teškoćama i predsjednici Mirjani Jakovčev na odličnoj organizaciji, te prilici da na ovakvom tipu druženja i razmijene iskustva kao i stjecanju  novih znanja koja će nam pomoći da budemo što uspješniji u našem daljnjem radu.“ – istaknula je predsjednica Vretenca Patricija Karaman.
(mf/Izvor UOSIT Vretenac Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button