Home / DOGAĐANJA / UOSI Slatina u posjetu Dravskoj priči

UOSI Slatina u posjetu Dravskoj priči

Članovi i djelatnici Udruge osoba s invaliditetom Slatina posjetili su Informativno-edukativni centar-hostel Dravska priča u Noskovačkoj Dubravi neposredno uz rijeku Dravu, koji pripada rezervatu biosfere tri rijeke Mura-Drava-Dunav, smješten je u obnovljenom i rekonstruiranom ljetnikovcu grofa Draškovića iz 19. stoljeća.

Ravnateljica Tatjana Arnold Sabo i stručni voditelji Centra prezentirali su prilagodbu prilaza, obilaska i platforme za ulazak/izlazak u objekt za osobe s invaliditetom koje su slijepe i u invalidskim kolicima.

Uz stručno vođenje obišli su tematske i multimedijalne uređene prostore Centra (svijet sova, flora, kutak leptira, ribe, vodozemci i gmazovi, ptičja pjevaonica, dravske šume vila i vilenjaka) uz video i audio sadržaje. Centar je namijenjen učenicima i studentima, ekolozima, ornitolozima, rekreativcima, prirodoslovcima i svim ljubiteljima prirode, te posjeduje prostore za prezentaciju i edukaciju, bio-istraživačku stanicu, suvenirnicu i  spavaonice.

Obišli su zaštićeni perivoj-spomenik parkovne arhitekture oko objekta u kojem se nalaze: oporavilište za rode, poučna staza o vrstama drveća i grmlja, sjenica, Zelena učionica za provedbu edukativnih programa, hotel za kukce, mirisni vrt sa ljekovitim, mirisnim biljem i cvijećem uz postavljene table sa nazivom i ljekovitim svojstvima i na Braillevom pismu, te povrtni vrt u terasama. Istinski su uživali u ljepoti prirode uz rijeku Dravu.

 

x

Check Also

I Slatina odala počast Kići

Posljednji ispraćaj Krunoslava Kiće Slabinca, osječkog skladatelja, pjevača i showmana, koji je izvodio i pop ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org