DOGAĐANJANASLOVNICAPROJEKTI I NATJEČAJIUDRUGE

UOSI Slatina održala početnu konferenciju projekta „Zaželi poželi II“

Danas je u restoranu Višnjica Udruga osoba s invaliditetom Slatina održala početnu konferenciju i predstavljanje projekta „Zaželi poželi II“ (UP.02.1.1.16.0479) programa za zapošljavanje žena, prema Ugovoru s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike financiranom iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Uz članove UOSI Slatina koja je nositelj projekta konferenciji su nazočili i predstavnici partnera na projektu: Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Virovitica i Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područnog ureda Slatina.

Nazočne je na početku pozdravila predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Slatina Diana Zelenka koja je potom predstavila projekt, dok je na kraju svoju funkciju i detalje u provedbi projekta kratko obrazložila koordinatorica istoga Željka Butorac.

Udruga osoba s invaliditetom Slatina uspješno je prijavila i ostvarila financijsku potporu u iznosu od 144.335,39 € (1.087.495,00 kn) bespovratnih sredstava u stopostotnom iznosu financiranja od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Trajanje projekta je 8 mjeseci, a istim su na 6 mjeseci zaposlene 22 žene s naglaskom na starije od 50 godina. Svaka od njih će se skrbiti za najmanje 6 krajnjih korisnika te im pomagati u kući i raditi sve ostale poslove kako bi im olakšale životne potrebe.

– Radi se o ukupno 132 osobe s invaliditetom i osobe starije životne dobi koje će na taj način dobiti pomoć u socijalnoj integraciji i pratnju u društvenim aktivnostima, te pomoć oko održavanja čistoće stambenog prostora, u pripremi obroka, dostavi namirnica i lijekova, te plaćanju računa, i ono najbitnije toplu ljudsku riječ i osjećaj sigurnosti da nisu sami i napušteni, – pojasnila je predsjednica Zelenka te naglasila kako je uz osnaživanje i unaprjeđenje radnog potencijala teže zapošljivih žena, cilj projekta osigurati pripadnicama ciljane skupine rast samopouzdanja i motivacije, te poticanje socijalne uključenosti i povećanje kvalitete života marginaliziranih skupina.

Isto tako, zahvalivši se svima koji su uključeni u provedbu projekta, naglasila je kako ovaj projekt ima veliku korist za lokalnu i širu društvenu zajednicu te u skladu s tim najavila namjeru raspisivanja novog natječaja Zaželi od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike kao nastavak postojećih projekata, a koji se očekuje uskoro po isteku aktualnog ugovora 1. rujna ove godine i prema svim najavama trebao bi trajati tri godine.  

Projekt su s nekoliko riječi pozdravili i ovom prigodom još jednom svoju potporu iskazali predstavnici partnera na projektu, odnosno v. d. voditeljica Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područnog ureda Slatina Ljiljana Randelj i rukovoditeljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Virovitica, Ispostave Slatina Elizabeta Falat Ileš.

Na kraju su svoja dosadašnja iskustva u radu s korisnicima kroz projekt Zaželi i značaju istoga za njih osobno, podijelile zaposlenice Svjetlana Demeter i Đurđica Belošević koje su se ujedno zahvalile što su ponovno dobile priliku raditi i kroz novi projekt Zaželi poželi II.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Sve navedeno izričita odgovornost UOSI Slatina.

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button