DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

UOSI Slatina na susretima u Križevcima

 

U četvrtak 7. rujna 2023. godine na blagdan sv. Marka Križevčanina članovi Udruge osoba s invaliditetom Slatina i njihovi asistenti sudjelovali su na 20. susretu osoba s invaliditetom Hrvatske „Križevci 2023.“ održanim u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Križevci-UIK. Susret je održan pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca u cilju inkluzije osoba s invaliditetom u sve segmente društva, poštivanja  njihovog  dostojanstva i ljudskih prava, te rješavanja problematike o nedostupnosti usluga koje trebaju biti svima dostupne.

Susreti u Križevcima okupili su oko 200 sudionika osoba s invaliditetom iz 19 udruga iz cijele Republike Hrvatske. Nakon okupljanja gostiju uslijedilo je svečano otvaranje susreta, doručak, te duhovni sadržaj odnosno misno slavlje održano na glavnom križevačkom trgu.

Nakon zajedničkog ručka druženje je nastavljeno  u veselom raspoloženju uz glazbu i ples u restoranu Vojarna. Povratak je bio u kasnim popodnevnim satima, a prema riječima sudionika, svi su odreda sa ovog ugodnog gostovanja ponijeli samo lijepe uspomene.

 

dj

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button