DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINE

Uoči komemoracije u Četekovcu odana počast žrtvama na posljednjim počivalištima u Balincima, Mikleušu, Novoj Bukovici i Slatini

Sutra 4. rujna 2021. godine održat će se komemoracija žrtvama Balinaca, Četekovca i Čojluga stradalim u četničkom teroru izvršenom 4. rujna 1991. godine. Tog dana na oltar Domovine svoje živote položilo je 24 mještana spomenutih naselja, a sveukupno iz Općine Mikleuš živote je dalo 34 mještana.

Središnji komemorativni skup održat će se sutra u Četekovcu na mjesnom groblju s početkom u 9,05 sati.

Tradicionalno uoči komemoracije u Četekovcu, 3. rujna polaganjem cvijeća i svijeća te molitvom odaje se počast žrtvama na njihovim posljednjim počivalištima u Balincima, Mikleušu, Novoj Bukovici i Slatini.

Delegaciji Općine Mikleuš koju je predvodio načelnik Robert Grabar, a u njoj su bile i pročelnica Upravnog odjela Sanja Poljak i djelatnice Tatjana Bosanac i Željka Vrekalić, te općinski vijećnici Općine Mikleuš Dalibor Lipovac, Mario Lozer i Marija Dubaić na čelu s predsjednikom Miroslavom Lazarom, na groblju u Novoj Bukovici pridružili su se načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun i djelatnik Općine Tomislav Dereš.

Na gradskom groblju u Slatini uz obitelji poginulih žrtava masakra i izaslanstva Općine Mikleuš počast su odali i zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić i pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok.

Molitvu u Balincima, Mikleušu i Novoj Bukovici predvodio je župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Nova Bukovica, vlč. Dejan Ilić, a u Slatini župnik Župe sv. Josipa, preč. Dragan Hrgić.
Potom je u crkvi sv. Terezije Avilske u Mikleušu služena sveta misa za sve poginule hrvatske branitelje i žrtve masakra u Balincima, Četekovcu i Čojlugu.

Svetu misu predvodio je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević u zajedništvu sa župnicima Slatinskog dekanata.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, Sanja Poljak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button