DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINE

Uoči komemoracije u Četekovcu odana počast žrtvama na posljednjim počivalištima u Balincima, Mikleušu, Novoj Bukovici i Slatini

Sutra 4. rujna 2020. godine održat će se komemoracija žrtvama Balinaca, Četekovca i Čojluga stradalim u četničkom teroru izvršenom 4. rujna 1991. godine. Tog dana na oltar Domovine svoje živote položilo je 24 mještana spomenutih naselja, a sveukupno iz Općine Mikleuš živote je dalo 34 mještana.

Središnji komemorativni skup održat će se sutra u Četekovcu na mjesnom groblju s početkom u 9,05 sati.

Tradicionalno uoči komemoracije u Četekovcu, 3. rujna polaganjem cvijeća i svijeća te molitvom odaje se počast žrtvama na njihovim posljednjim počivalištima u Balincima, Mikleušu, Novoj Bukovici i Slatini.

Na slatinskom groblju uz obitelji poginulih žrtava masakra i izaslanstva Općine Mikleuš koje su činili predsjednik Općinskog vijeća Ivan Kanski, zamjenik općinskog načelnika Dalibor Lipovac, pročelnice Sanja Poljak i Tatjana Bosanac i djelatnica Općine Željka Vrekalić, počast su odali i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje grada Slatine Ilija Nikolić te pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok u ime Grada Slatine.

Molitvu je predvodio župnik Župe bl. Ivana Merza preč. Nikola Jušić, a potom je u crkvi sv. Terezije Avilske u Mikleušu služena sveta misa za sve poginule hrvatske branitelje i žrtve masakra u Balincima, Četekovcu i Čojlugu.
Svetu misu predvodio je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević u zajedništvu sa župnicima Slatinskog dekanata.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button