DOGAĐANJANASLOVNICA

Uoči blagdana Svih svetih intenzivno se uređuju groblja na slatinskom području

Grad Slatina u suradnji s gradskom tvrtkom Slatina kom d.o.o. koja je zadužena za upravljanje grobljima, kontinuirano radi na podizanju kvalitete usluga i poboljšanja infrastrukture, kako na gradskom groblju u Slatini tako i na grobljima u prigradskim naseljima.

U sklopu planskog uređenja u proteklom su periodu odrađeni radovi na izgradnji novih staza na grobljima u Slatini, Sladojevcima i Novom Senkovcu, koja su nakon završenih radova na asfaltiranju pripremljenih staza obišli direktor Slatina koma Sanjin Hmelik i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji voditelja Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Slatine Vjekoslava Hessa.

Osim toga na groblju u Slatini završene su i puštene u pogon novoizgrađene česme na dvije lokacije te su ih djelatnici Slatina koma opremili kanticama i metlicama koje su također na usluzi građanima pri uređenju grobova njihovih najmilijih. Isto tako sanirana je rasvjeta u mrtvačnici nakon čega je ista osvježena novim slojem boje.   

– Uz redovito održavanje na svim su grobljima odrađeni i pojačani radovi u sklopu priprema za nadolazeći blagdan Svih svetih, – istaknuo je Hmelik te dodao kako se u idućoj godini planira nastavak izgradnje novih dionica staza kako bi groblja bila što dostupnija svim građanima prilikom posjete posljednjih počivališta njihovih najmilijih.

Nakon obilaska spomenutih groblja obišli su i radove na proširenju ceste u Ulici grofa Janka Draškovića u Slatini.

– Proširenje ceste radimo u suradnji s Gradom zbog same prirode suženog i nepreglednog zavoja u toj ulici, a postavljanjem rubnika ujedno će se urediti i odvodnja slivnih voda koje će se nakon završetka radova slijevati u za to pripadajući kanalizacijski odvod, – rekao je direktor Slatina koma Sanjin Hmelik.

Zadovoljstvo završenim kao i s radovima koji su u tijeku izrazio je i gradonačelnik Ostrošić.

– Raduje me što imamo lijepo vrijeme u ovim danima pred blagdan Svih svetih kako bi mogli završiti započete radove na pojedinim grobljima o kojima na slatinskom području brine Slatina kom.
Osim toga drago mi je što rješavamo određene komunalne probleme poput odvodnje slivnih voda u Draškovićevoj ulici koji nakon proširenja ceste neće više stvarati poteškoće s vodom koja se do sada slijevala na područje EPIcentra Sequoia i uništavala zeleni pokrov u parku koji ga okružuje, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button