NASLOVNICASPORT

Umjesto slavlja ostao gorak okus u ustima

U utakmici posljednjeg kola prvog dijela prvenstva mlada momčad Slatine uz dosta je muke došla i do bodova na gostovanju u Valpovu. Jedini put kada su domaćini bili u vodstvu bilo je na samom početku utakmice (1:0), a nakon toga Slatina je preuzela vodstvo koje nije ispuštala sve do samog kraja. Istina, nisu se domaćini predali samo tako, jer kako doznajemo, ponovno dosta toga nije štimalo u igri Slatinčana. Posebno loš segment igre bio je napad. No kako zna reći rukometna struka, utakmice se gube napadom, a pobjeđuju obranom, pa je doslovce tako i bilo ovaj puta.  U navedenoj fazi igre posebice je briljirao vratar Lovro Frajhaut, ispriječivši se pravodobnim intervencijama kad god su se domaćini opasno približili. Strijelce je ovog puta predvodio Repić sa 6 golova, a slijedili su ga Hankić sa 5 i Butorac i Mataija sa po 4 gola.

Slatinčani su prvi dio prvenstva okončali sa 7 pobjeda i 2 poraza, odnosno sa ukupno 14 bodova dovoljnih za drugo mjesto na ljestvici. I da, i bez krova nad glavom, baš kao i prošle godine. Taman kad su početkom ove sezone mislili da je nomadskom načinu treniranja i igranja kraj, tek nakon par odigranih utakmica, poklekla je podloga dugo predugo energetski obnavljane dvorane Srednje škole Marka Marulića.
Suočenje sa bolnom realnošću da će ponovno morati egzistirati izvan granica Slatine zaboljelo je rukometaše puno više nego navedena dva prvenstvena poraza, onog  ”očekivanog” u gustoj završnici od prvaka Požege i onog  prilično neočekivanog  od strane Županje igranog  silom prilika na ”domaćem terenu” u Virovitici.  Iako bi u normalnim okolnostima drugo mjesto na ljestvici bilo uspjeh, ostat će gorčina ovih mladih momaka inače pravih rukometnih radoholičarskih ovisnika što pobjede nisu mogli slaviti sa svojim navijačima, već pred mahom praznim tribinama, silom prilika u čudnim terminima otvaranih vrata dvorana u Starom Petrovom Selu, Đurđenovca, Virovitice…  Prvi dio je završio. Proljeće je tu, odmah iza vrata. Dečki i njihovi treneri su i ovaj put izdržali. I obećanja su tu. Prazna ili ne, i ovaj će put, kao i svaki put do sada, presuditi vrijeme, a koje neumitno curi.

2. HRL istok

9. kolo

VALPOVKA         21(11)

SLATINA             24(15)

Valpovo SD Valpovo. Gledatelja: 200. Suci: Domagoj Degmečić (Vrpolje) i  Frenko Soldo (Slavonski Brod).

VALPOVKA: Strahonja, Tomas, 1, Pavlović 2(2/1), Goluža 1, Popović 7(2/2), Đurin, Pušić, Pandurić 3, Kiš 1, Hajmiler 6, Mudrovčić, Pepić, Fumić, Barišić, Lazar. Trener: Božidar Krišković

SLATINA: Frajhaut, Horvat, Repić 6, Baćani, Bot 1, Dragojević, Butorac 4, Suhić 1(1/1), Hankić 5, Mataija 4(2/1), Macinger, Venus, Lukac 1, Loparac. Treneri: Biljana i Viktor Frajhaut.
(dj/Foto: ah)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button