Home / NASLOVNICA / Ultramaratonci istrčali 86 kilometara od Kladara do Stare Jošave

Ultramaratonci istrčali 86 kilometara od Kladara do Stare Jošave

U prigodi Dana Virovitičko-podravske županije, maratonci Udruge Glasnici istine, uz svoje prijatelje iz nekoliko županija, a pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i župana Igora Androvića, istrčali su 6. ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom na relaciji Kladare – Stara Jošava, u duljini od 86 kilometara. Početak je bio u Kladarama, gdje je ultramaratonce pozdravio načelnik Općine Pitomača, Željko Grgačić. Dio virovitičke dionice, s ultramaratoncima, istrčao je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

U ime organizatora, svim natjecateljima se zahvalio predsjednik Udruge Glasnici Istine Pavo Tutenov, posebno apostrofiravši župana Androvića, “puno ih je govorilo da će trčati s nama, a vi ste prvi koji je to napravio i na tome vam veliko hvala”, kazao je Tutenov, dok je župan Andrović, naglasio “kako je ovo najmanje što se može učiniti za one koji su stvarali Hrvatsku i čuvanje sjećanja na Domovinski rat”.

Tako su ultramaratonci Glasnici istine spojili istok i zapad Virovitičko-podravske županije, od Kladara do Stare Jošave. I na ovaj način, maratonci „Glasnika istine“ žele sačuvati sjećanja da se ne zaboravi istina o Domovinskom ratu i svim žrtvama koje su pale za slobodnu Hrvatsku.

U Slatini su ultramaratonce dočekali u ime Grada Slatine, pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok i predsjednik slatinske HVIDR-e i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje grada Slatine Ilija Nikolić koji su zajedno s ultramaratoncima odali počast poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem zapaljenih lampiona ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade.
(www.vpz.hr, mf/Foto: K. Toplak, I. Bedeković, D. Fišli, V. Grgurić i R. Turkalj)

x

Check Also

Održana početna konferencija projekta Grada Slatine „Slatino, zaželi!“

Danas je u restoranu Stari podrum održana početna konferencija projekta Grada Slatine pod nazivom „Slatino, ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org