DOGAĐANJANASLOVNICA

Ulica Bakićko brdo I u Slatini napokon dobila asfalt

Tijekom ljetnih mjeseci prema nalogu Grada Slatine tvrtka Slatina kom d.o.o. obavila je pripremne radove na sanaciji kolnika u nekoliko slatinskih ulica.
Jedna od njih je i Ulica Bakićko brdo I u kojoj su u suradnji s tvrtkom Ceste d.d. Bjelovar tijekom rujna obavljeni i završni radovi na asfaltiranju.

Riječ je o 140 metara nove asfaltne podloge koja će, uz uređenje okoliša kojim je uklonjeno raslinje duž cijelog koridora spomenute trase, a orezana su i stabla koja su ometala prolazak vozila, itekako olakšati život stanovnicima te ulice kao i građanima koji u njoj imaju svoje vinograde. 

Radovi na sanaciji kolnika u Ulici Bakićko brdo I vrijedni su preko 140.500 kuna, rekao nam je direktor Slatina koma Sanjin Hmelik koji je u prigodi završetka radova obišao spomenutu ulicu u pratnji gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića i voditelja Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj grada Vjekoslava Hessa.

– Ova je ulica tamošnjim stanovnicima dugi niz godina zadavala probleme i bila gotovo nepristupačna u kišnim, a osobito zimskim razdobljima s obzirom na brdoviti teren u tom predjelu grada. Najveći je problem bio što se najezdom oborinskih voda cesta gubila i postajala neprohodna blatnjava površina što nije moglo zaustaviti ni redovito nasipavanje kamenom. 
To smo sada riješili asfaltiranjem ceste širine 2,80 m i ugradnjom rubnjaka koji će usmjeriti oborinske vode čime će i za vrijeme loših vremenskih prilika cesta biti pristupačna, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button