DOGAĐANJANASLOVNICAPROJEKTI I NATJEČAJI

Ulaganje u budućnost: Grad Slatina pruža potporu mladim obiteljima za stanovanje

Danas (utorak) je u organizaciji Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u velikom predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu upriličena svečanost uručivanja Ugovora o dodjeli financijskih sredstava jedinicama lokalne samouprave za financijsku potporu usmjerenu na sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini.

Tom je prigodom državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić uručila Ugovor o dodjeli financijskih sredstava zamjeniku gradonačelnika Grada Slatine Iliji Nikoliću ukupne vrijednosti 17.280,00 eura.

Riječ je o projektu kojeg je Grad Slatina u suradnji s Gradskom razvojnom agencijom Slatine prijavio na poziv Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade „Pilot projekt javni poziv jedinicama lokalne samouprave za financijsku potporu usmjerenu na sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini.

Ovim projektom sufinancirat će se troškovi stanovanja korisnicima koji imaju slobodno ugovorene najamnine s najmodavcima fizičkim osobama te koji ugovorom ovjerenim od strane mjerodavnog tijela i prijavljenim Ministarstvu financija odnosno Poreznoj upravi dokažu postojanje podstanarskog odnosa u stambenom objektu koji se nalazi na području jedinice lokalne samouprave. Ugovor o najmu mora biti sklopljen najmanje za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine.

Grad Slatina će u narednom razdoblju, raspisati i provesti javni poziv mladim obiteljima i mladima za dostavu prijava za sufinanciranje troškova stanovanja sukladno odredbama Pilot projekta te tako uložiti dodatne napore usmjerene na zadržavanje mladih obitelji i mladih na slatinskom području te sveukupnu demografsku obnovu grada Slatine.

(nm/Izvor: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button