NASLOVNICAUDRUGE

UKLA Slatina održalo izbornu godišnju Skupštinu – Ksenija Vujanović-Juras ponovno predsjednica

Udruženje klubova liječenih alkoholičara Slatina jučer je u svojim prostorijama održalo Izbornu godišnju skupštinu koja je započela himnom udruženja i kratkim programom u kojemu je pročitano nekoliko pjesama pojedinih članova.
Skupštini su uz okupljene članove prisustvovali i predstavnici prijateljskih udruga, Zorica Varga, predsjednica Ogranka Matice hrvatske Slatina, Katarina Puškarić iz Patronažne službe Doma zdravlja VPŽ, Nada Nikšić iz slatinske Udruge umirovljenika i Dušan Prelević iz Udruge Vretenac Slatina, koje je sve skupa pozdravila predsjednica UKLA Slatina Ksenija Vujanović-Juras te podnijela izvješće o radu u proteklom jednogodišnjem razdoblju.
I prošla je godina za članove udruženja bila bogata aktivnostima koji su uz redovite sastanke klubova srijedom i petkom, te rada Teritorijalnog alkohološkog centra svakodnevno, obilježili važne datume, sudjelovali na predavanjima, večerima poezije, organizirali izlete, druženja…

Tako su ostvarili zapažen rezultat u šahu na 34. sportskim susretima klubova liječenih alkoholičara sjeverozapadne Hrvatske u Virju, kojima je zadatak promicanje zajedništva, jačanje sportskog duha i samopouzdanja, te timskog rada.
Svoju umjetničku stranu članovi su pokazali na jubilarnim 20. večerima pučke poezije u Murskom Središću pod nazivom „Poezijom protiv ovisnosti“ gdje se okupilo više stotina sudionika iz 22 kluba liječenih alkoholičara, kao i na večerima poezije „Slatinski pjesnici svome gradu“ koje su održane povodom Dana grada Slatine, a tu je i tradicionalna večer ljubavne poezije povodom Valentinova u koju se po prvi puta uključila i Udruga umirovljenika Slatina.

Povodom mjeseca borbe protiv alkoholizma koji se svake godine obilježava od 15. studenoga do 15. prosinca, u klupskim je prostorijama 21. studenog održan Dan otvorenih vrata gdje je svim zainteresiranim predstavljen rad udruženja, a povodom Međunarodnog dana starijih osoba, dr. Marija Turk-Kuči održala je predavanje pod nazivom „Zaštita starih osoba“ s ciljem poticanja društva na brigu o zdravlju i potrebama osoba starije životne dobi i smanjenju njihove izoliranosti.

UKLA Slatina nominiralo je nekoliko projekata, tako je Grad Slatina odobrio 6.000 kuna za provedbu projekta „I u dobru i u zlu“ u sklopu kojega će članovi udruženja ponovno sudjelovati na večeri pučke poezije i sportskim susretima klubova.
U suradnji s regionalnom  agencijom Vidra u sklopu Faze I Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici, a u partnerstvu s Gradskim društvom Crvenog križa Slatina i Centrom za socijalnu skrb Slatina, prijavljen je projekt „Zajedno i mudro na putu bez ovisnosti“ vrijedan oko pola milijuna kuna, a koji je prošao administrativnu provjeru.

Financijsko izvješće je podnijela Vlasta Ivković, a nakon što su sva izvješća jednoglasno prihvaćena, staro rukovodstvo je razriješeno dužnosti te je izabrano novo, odnosno staro budući da je dužnost predsjedništva i nadalje povjerena Kseniji Vujanović-Juras, Mariji Turk-Kuči i Višnji Kajzer.
Izabrani su i članovi u radna tijela udruženja gdje će u narednom mandatu Nadzorni odbor voditi Ivan Vučeta, Vera Bitić i Zlatko Puškarić, Stegovnu komisiju Miroslav Semak, Drago Javorović i Željko Bitić, tajnica i nadalje ostaje Višnja Kajzer, a likvidator Željko Juras.

Potom su čestitke na ustrajnosti i uspješnom radu u proteklom razdoblju, uz poziv na još bolju suradnju u narednom razdoblju uputili gosti skupštine, a rada udruženja kroz protekle 44 godine prisjetile su se tajnica Višnja Kajzer i dr. Marija Turk-Kuči najavivši sljedeće godine svečano obilježavanje jubilarne 45. obljetnice.
Na samom kraju zaslužnim članovima uručene su diplome za višegodišnju apstinenciju, kao i zahvalnice za aktivan i nesebičan rad.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button