DOGAĐANJANAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

UHDDR GO Slatina i TO Bakić i G. Miholjac pokrenuli akciju „PEACE FOR UKRAINE“ – Sredstva se prikupljaju i dalje

Kada su uoči Uskrsa posjetili Pustaru Višnjica gdje su smještene osobe izbjegle od rata u Ukrajini, članovi Gradske organizacije Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Slatina i njezinih temeljnih ogranaka Bakić i Gornji Miholjac, obećali su da će za prikupljenu pomoć kupiti potrebne namirnice i stvari za Ukrajince koji su ostali u Ukrajini.

Pri posjetu, nakon što su ih obavijestili da su Dragovoljci prikupili pomoć za njih, sve žene su bile posebno ganute, ali su se odmah zahvalile na pomoći i jednoglasno rekle kako njima u Hrvatskoj ništa ne nedostaje, osim naravno njihovih najmilijih i Ukrajine, i da je prikupljena pomoć potrebnija stanovnicima koji su ostali u domovini.

Nakon objave vijesti o posjeti kao i o budućoj akciji prikupljanja pomoći, javile su se mnoge organizacije i udruge koje su također izrazile želju za sudjelovanjem u prikupljanju pomoći.

Prva od akcija je nogometna utakmica između ravnatelja, izdavačke kuće „Alfa“ i Virovitičko-podravske županije koja će se održati u četvrtak 19. svibnja 2022. godine u 17.00 sati u Sportskoj dvorani Osnovne škole Mikleuš.

Sav prikupljeni iznos na ovoj, vrlo zanimljivoj i uzbudljivoj utakmici, uplatit će se na poseban račun Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Slatine s naznakom: Pomoć za Ukrajinu Peace for Ukraine.

Svi oni koji ne mogu doći u Mikleuš, pomoć mogu uplatiti na poseban račun otvoren u Slatinskoj banci broj: HR3524120091520000935.  

Za prikupljeni novac kupit će se medicinske potrepštine, dok svi oni koji žele donijeti neke od potrepština, mogu to učiniti u Sladojevcima uz prethodnu najavu prema popisu koji su svojim ženama poslali muškarci iz Ukrajine, a koji možete vidjeti u privitku ove vijesti.

Predsjednik TO UHDDR Bakić Ivica Pavin, inicijator ove akcije, poziva sve koji mogu da se uključe u akciju ili da donesu potrepštine s popisa uz najavu na brojeve: Ivica Pavin: 099/673 8369
                                                                                 Tomo Tomić: 099/3323 696
                                                                                 Helena Hegediš: 099/3323 654

Ukoliko netko ne može donijeti namirnice, može nazvati navedene brojeve i netko od volontera će doći po prikupljeno.

Svima nama u Hrvatskoj još uvijek su vrlo žive slike i stradavanja iz Domovinskog rata i znamo vrlo dobro kako je to kada ginu i stradavaju vojnici, ali i civili. Na žalost, najgore stradavaju djeca. Svi mi u Hrvatskoj sjećamo se kako je u ratu svaka pomoć dobrodošla, još jednom je podsjetio Ivica Pavin i zamolio sve ljude dobrog srca da sudjeluju u ovoj akciji uz naglasak da će se sva prikupljena pomoć direktno odvesti u Ukrajinu, odnosno krajnjim korisnicima i onima kojima je i namijenjena.
(mf/Izvor: Djelatnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Helena Hegediš)         

POPIS ZA PRIKUPLJANJE HUMANITARNE POMOĆI HR

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button