DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

UDVDR RH klub Viljevo i prijatelji osvojili Slatinu!

UDVDR RH klub Viljevo i prijatelji prvaci su 23. izdanja slatinskog zimskog malonogometnog turnira. Kod veterana pehar namijenjen prvaku završio je u rukama članova Autoservis Ine.

Veliko finale turnira što se ove godine po prvi održao u organizaciji MNK Slatine igrali su pred punom dvoranom UDVDR Viljevo i Awimbawe. Bila je to potpuno drukčija utakmica za razliku od prethodne dvije kada su se ove momčadi susretale u grupnim fazama turnira, a koja se jedino, na veliku žalost Awimbawea, nije razlikovala u epilogu. Gledali smo pravi mali malonogometni rat svakako dostojan finala, a u kojem su presudili trenuci lucidnosti ponajboljeg haklera regije Dražena Čavara. Uspjeli su se jednom  vratiti članovi Awimbawea golom Vukomanovića iz penala u drugom poluvremenu nakon što ih je zadesila ubojita Čavarova ljevica u 13.minuti utakmice no ne i drugi put kada osječki malonogometni iluzionist još jednom časti publiku reprizom prikaza skidanja paučine gola Awimbawea. Bilo je to u 34.minuti, a usprkos silnoj želji Awimbawe je još jednom pošteno pružio ruku sjajnom UDVDR-u na pobjedi i osvojenom naslovu.

Kod veterana glatko čisto i bez pol muke Autoservis Ino je vrhunskom predstavom srušio na pleća Mars napada. Tek u otvaranju utakmice publika je mogla vidjeti pravo lice Marsa, no kako je vrijeme odmicalo nakon već uhodane obrane Autservis Ino je polako počeo otkrivati i ostale svoje silno jake adute. Prvenstveno kombinatoriku pred protivničkim vratima nakon brzih kontri, visoku taktičku disciplinu, ali i odlične solo dionice prvenstveno danas nezaustavljivog Antuna Dunkovića. Od potpune katastrofe Mars je u posljednjim minutama spasio dvostruki strijelac Zlatko Grabić. U utakmici za treće mjesto Baksuzi su  prilično očekivano svladali Stanje šoka.

Kako su danas završavale finalne utakmice najboljim ekipama i pojedincima medalje i pehare dodjeljivali su članovi i igrači MNK Slatine, dok je na onoj završnoj svečanosti participirao i župan Igor Andrović  dodijelivši veliki pehar namijenjen pobjedniku turnira igračima UDVDR RH kluba VIljevo i prijateljima. Zamjenik župana Marijo Klement uručio je trofej za fair-play momčadi virovitičkih Kumova. Posebna priznanja od strane organizatora zavrijedila je i sudačka četvorka u sastavu Hrvoje Selenić, Tomislav Valent, Jurica Culej i Goran Loparac.

S obzirom na sve viđeno i doživljeno posljednjih 18 dana, na gotovo svakog dana prepunu dvoranu ispunjenu i starim i mladim, na mnoštvo trenutaka koji će se itekako pamtiti, na borbu za svaku loptu, za svaki bod i kasnija velika ili nešto manja intimna slavlja, možemo zaključiti da se slatinski godinama kovani brand na velika vrata vratio tamo gdje mu je i mjesto, pod svod dvorane srednje škole gdje počinje i završava svaka priča o neraskidivoj sponi Slatine, malog nogometa i turnira kao epicentra svega navedenog. Velike pohvale idu naravno i organizatorima, članovima Malonogometnog kluba Slatina koji su uspjeli dokazati da se, osim sa sportskim protivnicima na drugoligaškim terenima,  mogu uhvatiti i u koštac sa ”velikom zvijeri” kao što je ovaj legendarni slatinski turnir.

 

Rezultati:

U-10 (finale):

NK Slatina 1  – NK Suhopolje 1:3

U-12 (finale):

NK Virovitica – NK Slatina 1 Slatina beton 0:1

U-14 (za treće mjesto)

NK Slatina 2 – Tajanstveni 3:0

U-14 (finale):

NK Slatina OPG Kokorić Mario – NK Slavonija Sladojevci 1 0:2

U-16 (za treće mjesto):

Amigosi – Bum bum 1:2

U-16 (finale):

Mario gold Eror 404 – NK Virovitica 2:0

Veterani (za treće mjesto):

Baksuzi – Stanje šoka 4:0 (Spudić, Trupina, Crvenka, Kujavić)

Veterani (finale):

Mars napada – Autoservis Ino 2:5 (Grabić 2/Dunković 2, Gusić, Ostojić-ag, Majačić)

Seniori (za treće mjesto):

CB Willy Ćeralije – Nikolić tours Letnica 3:0 (bb)

Seniori (finale):

Awimbawe CB Ar – UDVDR RH klub Viljevo i prijatelji 1:2 (Vukomanović/Čavar 2)

 

Pojedinačna priznanja:

 

U-10:

Najbolji golman – Ivan Zrno (NK Suhopolje)

Najbolji strijelac – Leonardo Čipčija (NK Suhopolje)

Najbolji igrač – Luka Jurlina (NK Slatina 1)

U-12:

Najbolji golman – Luka Vilk (NK Slatina 1 Slatina beton)

Najbolji strijelac – Leo Bračun (NK Slatina 1 Slatina beton)

Najbolji igrač – Valent Kolić (NK Slatina 1 Slatina beton)

U-14

Najbolji golman – Danijel Kramarić (NK Slavonija Sladojevci 1)

Najbolji strijelac – Matej Bračun (NK Slatina OPG Kokorić Mario)

Najbolji igrač  – Mateo Novaković (NK Slavonija Sladojevci 1)

U-16

Najbolji golman  – Ivan Lukac (Mario gold Eror 404)

Najbolji strijelac – Dorian Bogati (Mario gold Eror 404)

Najbolji igrač  – Dominik Kizivat (Mario gold Eror 404)

Veterani

Najbolji golman  – Miško Lorenc (Autoservis Ino)

Najbolji strijelac – Dragan Ostojić (Mars napada)

Najbolji igrač  – Ivica Gusić (Autoservis Ino)

Seniori

Najbolji golman  – Darko Knežević (UDVDR RH klub Viljevo i prijatelji)

Najbolji strijelac – Ante Vicić (UDVDR RH klub Viljevo i prijatelji)

Najbolji igrač – Domagoj Ninčević (Awimbawe CB Ar)

dj

Foto: Damir Jukić


 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button