NAJAVE DOGAĐANJAOPĆINE

UDVDR Ogranak Voćin i ove godine 17. studenog organizira tradicionalnu kolonu sjećanja u Voćinu

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin stanovnici općine Voćin i ove će godine tradicionalno 17. studenog s početkom u 17 sati odati počast vukovarskim herojima i žrtvama Škabrnje.

Molitvu će predvoditi voćinski župnik Ivan Ereiz ispred centralnog spomenika Voćinskoj žrtvi, nakon čega će se kolona sjećanja s upaljenim lampionima uputiti prema Vukovarskoj ulici, te na mostu „Branko Ilić“ koji nosi ime ovog hrvatskog domoljuba i mučenika, položiti lampione, a u rijeku Voćinku pustiti cvjetni aranžman čime će se na simboličan način povezati žrtve Voćina i Vukovara.

Ove godine cvjetni aražman će pustiti učenica Osnovne škole Voćin Ekatarina Tot kojoj su pripadnici srpske paravojne formacije usmrtili djeda Dragutina Volfa.

– Sudjelujmo u molitvi i koloni, poklonimo se žrtvi i upalimo svoje svjetlo za žrtvu koja je zaslužna što danas živimo u miru i slobodi. Budući da se spomenuto obilježavanje održava na otvorenom molimo sve sudionike da se sukladno uputama stožera povodom COVID-19 ponašaju odgovorno uz obavezno nošenje maske i držanje razmaka. OSTANIMO PONOSNI I ODGOVORNI, – poručio je predsjednik UDVDR Ogranka Voćin Darko Božičković.
(mf/Izvor: UDVDR Ogranak Voćin)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button