DOGAĐANJANASLOVNICA

UDVDR Ogranak Slatina održao godišnju Skupštinu

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina održala je danas redovnu godišnju izvještajnu Skupštinu koja je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Parku 136. slatinske brigade gdje je molitvu izmolio župnik Župe sv. Josipa Dragan Hrgić.
Nakon intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima minutom šutnje Skupštinu je u prostorijama Vatrogasnog doma u Slatini, otvorio predsjednik Udruge Ivan Selenić pozdravljajući nazočne goste. Potom je podnio izvješće o radu u protekloj godini.
Uz redovitu brigu o svojim članovima i njihovim obiteljima kroz pomaganje u svim bitnim pitanjima sustavnog rješavanja životnih problema i ostvarivanja prava hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, Udruga je organizirala niz aktivnosti. Istaknuo je podjelu prigodnih paketa povodom uskršnjih blagdana članovima slabijeg imovinskog statusa s područja Slatine i općina Sopje i Čađavica, sudjelovanje u obilježavanju svih značajnih obljetnica iz Domovinskog rata na slatinskom području ali i šire, gdje je posebno naglasio komemoraciju u Vukovaru. Uz vlastito organiziranje kulturnih, sportskih i drugih događanja, članovi Udruge redovito sudjeluju na hodočašćima, te događanjima ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Iznoseći plan rada za ovu godinu naglasio je kako će se uz spomenute redovite aktivnosti organizirati tradicionalna fišijada povodom oslobađanja slatinske vojarne i memorijalna regata “Dragutin Job“ Dravom od Sopja do Vukovara.
Udruga će krajem svibnja organizirati glazbeno-scenski spektakl u okviru kojega će u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Slatina biti prikazan film Damira Plavšića i Damira Markuša „Bitka za Vukovar“ gdje će biti uključene sve braniteljske udruge sa slatinskog područja, Grad Slatina, VPŽ, sve slatinske škole i KUD Dika Slatina. Predstavljajući ovaj projekt, tajnik Udruge Ozren Rastija napomenuo je kako je ovaj film prikazan u više od 170 mjesta u Hrvatskoj i inozemstvu.

Financijsko izvješće podnio je blagajnik Marijo Cigrovski, a Nadzornog odbora Dragutin Kovačić. Sva su izvješća jednoglasno prihvaćena.

Pozdravljajući rad Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina svi gosti su se složili kako je u budućem razdoblju potrebno osnažiti zajedništvo među svim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata na slatinskom području te da se kroz koordinaciju Odbora za hrvatske branitelje Grada Slatine usuglase aktivnosti svih udruga da ne bi došlo do preklapanja aktivnosti na isti datum kako bi si udruge mogle pružiti međusobnu potporu.
Uspješan daljnji rad Udruzi zaželjeli su: predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, privremeni pročelnik Stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok, predsjednik UDVDR Ogranak Voćin Darko Božičković, predsjednik HVIDRA-e Slatina Ilija Nikolić, predstavnik Hrvatskog Časničkog zbora Slatina Radenko Pavić, predsjednik Udruge ratnih veterana Hrvatske: „Hrvatski domobran“, Ogranak Slatina Ivan Levar, predsjednik Udruge veterana vojne policije Virovitičko-podravske županije  Dragan Lacković i predsjednik županijske UDVDR Josip Nemec.
Na kraju Skupštine uručene su zahvalnice zaslužnima za pomoć u radu Udruge.(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button