DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

UDVDR Ogranak Slatina i ove godine uspješno organizirao memorijal u spomen na Marija Grahovca, Marion Angeliku Strasser i Gordanu Loborec

UDVDR Ogranak Slatina i ove je godine uspješno organizirao memorijal u spomen na Marija Grahovca, Marion Angeliku Strasser i Gordanu Loborec.

Memorijalu se ove godine odazvao još veći broj hrvatskih branitelja nego proteklih, a koji su se okupili u slatinskom Vatrogasnom domu te se u povorci sa zastavama udruga proisteklih iz Domovinskog rata uputili prema Spomeniku poginulih branitelja u Parku 136. slatinske brigade gdje su odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima. Molitvu je predvodio župnik Župe sv. Josipa, prečasni Dragan Hrgić.

Memorijal je nastavljen u Vatrogasnom domu gdje je nakon intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti minutom šutnje okupljene roditelje poginulih branitelja te hrvatske branitelje pozdravio predsjednik slatinskog Ogranka UDVDR-a Ozren Rastija.

Spomen na poginule, Marija Grahovca, koji je poginuo kod Popovca 26. studenoga 1991. godine, te Gordanu Loborec i Marion-Angeliku Strasser koje su svoje živote izgubile dan kasnije, 27. studenog, a čije su majke također nazočile memorijalu, pobudili su izaslanik virovitičko-podravskog župana, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ i predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš te otac poginulog Marija, Tomo Grahovac.

Središnji događaj memorijala bile su sportske igre hrvatskih branitelja u disciplinama viseće kuglane, električnog pikada i slavonske alke, a koje je prethodno otvorio malo ranije spomenuti Tomo Grahovac, inače predsjednik Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Slatina -Orahovica .

Pokrovitelji memorijala su Grad Slatina i TZ Grada. 

REZULTATI

Elektronski pikado:

  1. UHBDR Nova Bukovica (Damir Grdić, Siniša Terek)
  2. ZUiČ HVIDR-a VPŽ (Robert Kuzmić, Dragutin Fišli)
  3. UDVDR Ogranak Slatina (Ivo Sekić, Damir Bogati)

Slavonska alka:

  1. UDVDR Ogranak Slatina (Ozren Rastija, Slaven Brunović)
  2. HVIDR-a Slatina (Dragan Arsin, Ivan Bićanić)
  3. UHBDR Zdenci (Zvonimir Morović, Franjo Nekić)

Viseća kuglana:

  1. ZUiČ HVIDR-a VPŽ (Franjo Sterle, Franjo Bucić, Damir Krklec)
  2. HVIDR-a Slatina (Marko i Miroslav Marković, Drago Sabljak)
  3. UHBDDR Nova Bukovica (Tomo Jambrešić, Darko Meter, Darko Bašić)

Medalje najboljima uručili su Ozren Rastija, Mato Bubaš i roditelji poginulih hrvatskih branitelja u sjećanje na koje je organiziran današnji memorijal.

Pokrovitelji današnjeg memorijala su Grad Slatina i TZ Grada Slatine.

(Tekst: Tea Kiš Slačanac/Foto: Tea Kiš Slačanac, UDVDR Ogranak Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button