DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina odobrena Institucionalna podrška Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

Sukladno natječaju za dodjelu Institucionalne podrške stabilizaciji i/ili razvoju udruga osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini u 2021. godini Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina odobren je iznos od 85.000 kuna.

Institucionalna podrška dodjeljuje se udrugama na razdoblje od tri godine, a financiraju se troškovi nužni za redoviti rad i funkcioniranje udruge. Tako je Udruga Vretenac, Slatina zahvaljujući podršci, zaposlila jednu osobu na puno radno vrijeme na radnom mjestu Stručne suradnice za poslove udruge, odnosno administratorice, čiji će zadaci biti vezani za redovne aktivnosti udruge, pripremu novih projekata i programa, komunikaciju sasuradnicima, partnerima, lokalnom zajednicom te koordinaciju volontera.

Navedeno zapošljavanje, uz već postojeći stručni kadar udruge, osigurat će stabilnost ljudskih resusra i kvalitetniju provedbu sadašnjih, te pripremu budućih projekata i aktivnosti. Osnaženi ljudski kapaciteti Udruge, uvelike doprinose stabilnosti i kontinuitetu u provedbi aktivnosti namjenjenih primarnoj skupini korisnika Udruge – osobama s intelektualnim teškoćama.

Zahvaljujući Insititucionalnoj podršci Udruga Vretenac, Slatina radit će na jačanju svojih kapaciteta kako bi bila spremnija za samostalnu provedbu većih projekata i većeg broja aktivnosti što bi u konačnici doprinijelo kvalitetnijim socijalnim uslugama za osobe s intelektualnim teškoćama u gradu Slatini, ali i šire.

Zaposlena osoba na ovom radnu mjestu je Helena Dereš, koja je s radom u Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina započela s 10. siječnja ove godine.

Udruga Vretenac Slatina, ovim putem uputila je zahvalu Gradskoj razvojnoj agenciji Slatine na stručnoj podršci pri izradi dokumentacije za ovu prijavu.
(mf/Izvor: UOSIT Vretenac Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button