DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina odobren nastavak financiranja Institucionalne podrške i u 2023. godini

Sukladno natječaju za dodjelu Institucionalne podrške stabilizaciji i/ili razvoju udruga osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini, u 2021. godini Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina odobren je iznos od 85.000,00 HRK.

Institucionalna podrška dodjeljuje se udrugama na razdoblje od tri godine, a financiraju se troškovi nužni za redoviti rad i funkcioniranje udruge. Tako je Udruga Vretenac, Slatina zahvaljujući podršci, zaposlila Helenu Dereš na puno radno vrijeme na radnom mjestu „Stručnog/e suradnika/ce za poslove udruge- administrator“, čiji su zadaci u ovoj godini bili vezani za redovne aktivnosti udruge, pripremu novih projekata i programa, komunikaciju sa suradnicima, partnerima, lokalnom zajednicom te koordinacijom volontera.

S obzirom na brojne aktivnosti udruge, kontinuiran rad i vidljivi napredak u funkcioniranju, 17. listopada ove godine na adresu Udruge Vretenac, Slatina stigla je vijest da je temeljem Odluke Upravnog odbora Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva odobren nastavak financiranja Institucionalne podrške u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine. u iznosu do 11.281,00 EUR.

Zahvaljujući Institucionalnoj podršci Udruga Vretenac radi i radit će i dalje na jačanju svojih kapaciteta kako bi bila spremnija za samostalnu provedbu većih projekata i većeg broja aktivnosti što bi na kraju dovelo do boljih usluga za osobe s intelektualnim poteškoćama na području grada Slatine, ali i šire.
(mf/Izvor: UOSIT Vretenac Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button