DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruzi HVIDR-a Slatina treću godinu za redom odobren nastavak financiranja Institucionalne podrške i u 2023. godini

Udruzi HVIDR-a Slatina treću godinu za redom odobren je nastavak financiranja Institucionalne podrške te će u 2023. godini dobiti financijska sredstva u iznosu 10.750,00 eura.

Podsjetimo, sukladno natječaju Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za dodjelu Institucionalne podrške stabilizaciji i/ili razvoju udruga, Udruzi HVIDR-a Slatina kao jednoj od samo pet udruga u njihovoj kategoriji odobrena je institucionalna podrška u iznosu od 81.000 kuna godišnje.

Institucionalna podrška dodjeljuje se udrugama na razdoblje od tri godine, a financiraju se troškovi nužni za redoviti rad i funkcioniranje udruge. Tako je Udruga HVIDR-a Slatina zahvaljujući podršci, zaposlila Lauru Pavić na puno radno vrijeme koja je zadužena za administrativnu pomoć, podršku i informiranje korisnika, odnosno članova HVIDR-e i ostalih braniteljskih udruga te hrvatskih branitelja sa šireg slatinskog područja o aktualnim pravima, asistenciji oko ostvarivanja prava (ispunjavanje obrazaca, zahtjeva, zamolbi) prema Fondu za stipendiranje, Zakladi hrvatskih branitelja i dr., zatim za kontaktiranje nadležnih institucija kao što su Ministarstvo hrvatskih branitelja, Virovitičko-podravska županija, Grad Slatina, HZMO, HZZO…
Laura Pavić sudjeluje i u organizaciji raznih aktivnosti te vodi evidencije o korisnicima i aktivnostima. Njezin rad vrlo je bitan za funkcioniranje Udruge budući da ona uz predsjednika udruge vodi brigu o svim dokumentima i poslovima Udruge te projektnim aktivnostima.

Zahvaljujući suradnji s Gradskom razvojnom agencijom Slatine HVIDR-i Slatina treću godinu za redom odobren je nastavak financiranja Institucionalne podrške, te će u 2023. godini ista dobiti financijska sredstva u iznosu 10.750,00 eura za razdoblje od 1.1.2023. do 31.12.2023.

Ostvarivši Institucionalnu podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Udruga HVIDR-a Slatina i dalje ima zaposlenog uredskog administratora na puno radno vrijeme što će uvelike pomoći Udruzi u njezinom daljnjem radu na jačanju svojih kapaciteta kako bi bila spremnija za samostalnu provedbu većih projekata i što većeg broja aktivnosti važnih za Udrugu, ali i Grad Slatinu i okolne općine budući da se kroz njih želi uključiti što veći broj skupina stanovništva sa šireg slatinskog područja.
 (mf, HVIDR-a Slatina/Foto: Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button