DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga Vretenac, Slatina započinje sa provedbom programa “Simboli Srca: Putovanje kroz kulturu i tehnologiju“

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac iz Slatine s ponosom najavljuje program “Simboli Srca: Putovanje kroz Kulturu i Tehnologiju”  koji će trajati od 20. srpnja 2023. do 1. srpnja 2024. godine.

Ovaj inovativni program, vrijedan 10.000,00 EUR, realiziran je u suradnji s partnerom, Gradskom knjižnicom i čitaonicom Slatina, uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Program “Simboli Srca: Putovanje kroz Kulturu i Tehnologiju” ima za cilj osnažiti mlade osobe s različitim vrstama invaliditeta, omogućavajući im sudjelovanje u stvaranju vlastite slikovnice koja istražuje simbole i znamenitosti Virovitičko-podravske županije kroz upotrebu umjetne inteligencije. Kroz suradnju osoba s invaliditetom i stručnjaka, projekt će istraživati i prikupljati informacije o simbolima i znamenitostima regije, koristeći umjetnu inteligenciju za generiranje ilustracija koje će prikazivati te simbole i znamenitosti.

Osim toga, ovaj program će osnažiti mlade osobe s invaliditetom, promovirati lokalnu kulturu, educirati o umjetnoj inteligenciji, stvoriti inkluzivnu zajednicu i obogatiti knjižničnu kolekciju.

Okosnicu programa činit će javno predstavljanje slikovnice u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina, što će omogućiti široj lokalnoj zajednici upoznavanje s radom osoba s invaliditetom i slavlje inkluzivne umjetnosti i kulture.

Ovaj program predstavlja značajan korak prema inkluzivnoj kulturi i umjetnosti te doprinosi raznolikosti kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj.

Program će provoditi doktor medicine Miodrag Beneš i magistra edukacijske rehabilitacije Patricija Karaman.

(mf/Izvor: UOSIT Vretenac Slatina)

                

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button