DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga Vretenac, Slatina započinje s prvim međunarodnim projektom „Friends without borders“

U suradnji s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj objavlilo je 28.4.2022. četvrti natječaj za organizacije civilnog društva. Ovaj poziv ima za cilj jačanje francusko-hrvatskih partnerstava kroz razvoj malih projekata u jednom od tri prioritetna područja: 1. ravnopravnost spolova i borba protiv bilo koje vrste rodne diskriminacije, 2. pomirba i promicanje tolerancije te 3. zaštita okoliša i borba protiv klimatskih promjena.          

Stručno povjerenstvo je nakon razmatranja 25 pristiglih prijava odabralo samo četiri projekta za sva prioritetna područja.
Za Prioritetno područje 1: „Ravnopravnost spolova i borba protiv bilo koje vrste rodne diskriminacije“ izabrana su dva projektna prijedloga, među kojima je projekt Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina pod nazivom; „Friends without borders“, čiju je prijavu pisala predsjednica Udruge Patricija Karaman.

Partner na ovom projektu slatinskoj Udruzi Vretenac bit će francuska Udruga „L’Arche De Cuise“, a cilj ovog projekta je kroz studijsku posjetu prijenos znanja članova francuske zajednice vezane za život osoba s intelektualnim teškoćama i njihovo uključivanje u zajednicu, kao i širenje tolerancije u hrvatskom društvu čime se promiče pojam suživota.

Projektom „Frineds without borders“ četiri člana Udruge Vretenac, Slatina posjetiti će francusku Udrugu  L’Arche De Cuise“ na sjeveru Francuske, kako bi vidjeli i doživjeli njihov način života u zajednici te kako bi u nekim budućim projektima i planovima mogli implementirati ovakav način zajedništva u naše okruženje.

Studijski posjet pomoći će Udruzi Vretenac, Slatina, da proširi i ojača svoj utjecaj u lokalnoj zajednici, ali i šire, te da otvori svoja vrata svijetu.
(mf/Izvor: UOSIT Vretenac Slatina)

Rezultati natječaja dostupni na linku:

https://hr.ambafrance.org/Partnerstva-s-organizacijama-civilnog-drustva-rezultati-poziva-na-natjecaj-u-4631

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button