Home / DOGAĐANJA / Udruga Vretenac, Slatina započinje s projektom „Nauči me i uspjet ću“

Udruga Vretenac, Slatina započinje s projektom „Nauči me i uspjet ću“

Ovih dana za Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina stigle su velike i sjajne vijesti. Naime, u okviru poziva za dostavu projektinih prijedloga „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA 1“  Udruga Vretenac, Slatina postala je partner na projektu „Nauči me i uspjet ću“.
Nositelj projekta je Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac iz Orahovice, a uz Udrugu Vretenac partneri na projektu su: Udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju „Mi“; Centar za socijalnu skrb Slatina, Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina.
Vrijednost projekta iznosi 1.492.970,50 kuna, a financiran je od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Posrednička tijela su Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Opći cilj projekta  „Nauči me i uspjet ću“ je unaprijediti kvalitetu života osoba s invaliditetom povećanjem dostupnosti i kvalitete inkluzivnih socijalnih usluga, podrškom obitelji s ovisnim članom te edukacijom stručnjaka. Ovim projektom omogućuje se dostupnost i širenje socijalne usluge u zajednici na području tri županije (Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Osječko-baranjske) za tri ciljne skupine; 55 osoba s invaliditetom, 45 članova obitelji i 17 stručnjaka. Trajanje provedbe projektnih aktivnosti je 24 mjeseca.

Ovaj projekt Udruzi Vretenac otvorio je neka nova vrata te napravio veliki zaokret u radu i funkcioniranju Udruge. Jedna od novosti je i zapošljavanje osobe na puno radno vrijeme u trajanju od dvije godine, a samim time, projektom „Nauči me i uspjet ću“ je omogućeno sustavno provođenje aktivnosti kao i podizanje kalitete rada i života članovima Udruge Vretenac.
(mf, Vretenac Slatina)

 

 

x

Check Also

Udruga UZOOR počinje s provedbom projekta „U redu je biti drugačiji“

Udruga za obrazovanje i održivi razvoj održala je prošloga tjedna radni sastanak vezan uz početak ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org