DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga Vretenac Slatina: U pripremi izložba „POKRENI PROMJENU“ u sklopu projekta „Pokreni promjenu – unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju“

Danas je održana posljednja radionica u sklopu projekta „POKRENI PROMJENU – unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju“.
Nositelj projekta je Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina dok su partneri na projektu Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina i Zavičajni muzej Slatina.

Kako je planirano projektom, zadnja je radionica održana u Zavičajnom muzeju Slatina, gdje su učenici posebnih odjela i učenici osmih razreda Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina, pripremali izložbu svojih radova i slika koje su nastale na radionicam tijekom cijele školske 2021./2022. godine, pod vodstvom kustosa muzeja Srđana Đuričića.  

Završna konfrencija projekta i otvaranje izložbe „POKRENI PROMJENU“  održati će se u ponedjeljak, 20. lipnja u 10 sati u Zavičajnom muzeju Slatina, a ista će za javnost biti otvorena puna dva mjeseca.

Projekt „POKRENI PROMJENU – unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju“ odrađen je uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja.
Sudionici projekta su 10 učenika iz posebnih odjela i 10 učenika iz osmih redovnih razreda istoimene škole, podjeljeni u dvije grupe pod vodstvom edukacijskih rehabilitatorica Ivane Sabolić i Patricije Karaman.
Projektom je odrađeno ukupno 18 radionica razvoja socijalnih vještina kroz 10 mjeseci trajanja projekta, odnosno od studenog 2021. do kolovoza 2022. godine, te 3 likovno – kreativne radionice kroz koje se pratilo povezivanje učenika redovnog razreda i učenika posebnih odjela.
(mf/Izvor: UOSIT Vretenac Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button