DOGAĐANJANASLOVNICAPROJEKTI I NATJEČAJIUDRUGE

Udruga Vretenac Slatina potpisala Ugovor o financiranju za inovativni program „CRES“

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina potpisala je 24. kolovoza ove godine Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za trogodišnji program naziva „CRES – Cjeloviti pristup razvoju vještina za uspjeh i samostalnost osoba s intelektualnim teškoćama“. Ova značajna inicijativa ostvarena je u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za socijalni rad, a pod financijskom podrškom Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

„CRES“ program, temeljen na strukturiranim i pažljivo osmišljenim aktivnostima, predstavlja ključan korak prema razvoju inovativnih socijalnih usluga za osobe s intelektualnim teškoćama, s posebnim naglaskom na prevenciju diskriminacije i institucionalizacije. Kroz organizaciju poludnevnog boravka i provođenje raznolikih aktivnosti, program će osigurati stjecanje svakodnevnih vještina, podržati samostalno življenje te aktivno integrirati korisnike Udruge Vretenac u lokalnu zajednicu.

Jedan od ključnih elemenata programa je zapošljavanje Ane Teodorović, magistre primarnog obrazovanja, kao voditeljice programa na puno radno vrijeme. Njeno stručno znanje i predanost bit će od iznimnog značaja za kvalitetno provođenje aktivnosti i postizanje ciljeva programa.

– Ovaj program rezultat je dugotrajnog i predanog rada Udruge Vretenac Slatina te se temelji na Rješenju o pružanju socijalne usluge poludnevnog boravka. Očekuje se da će “CRES” ne samo potaknuti razvoj vještina i socijalne inkluzije, već i osigurati snažan napredak prema ostvarivanju jednakih prava i zaštiti osoba s intelektualnim teškoćama. Iznimno smo ponosni te želimo izraziti duboku zahvalnost partneru na projektu, Hrvatskom zavodu za socijalni rad, te svim dionicima koji su podržali ovu inicijativu, – poručuju iz Udruge Vretenac Slatina.
(mf/Izvor: UOSIT Vretenac Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button