NASLOVNICAUDRUGE

Udruga Vretenac Slatina organizirala završnu konferenciju projekta „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“

S krajem školske godine, završnom konferencijom održanom jučer u prostorijama posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića, slatinska Udruga Vretenac zaključila je svoj prvi veći samostalni projekt imena „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“ koji financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Kratkom pozdravnom riječi, tajnica Udruge, Ivana Sabolić zahvalila se predškolcima i njihovim roditeljima na sudjelovanju u aktivnostima projekta, koje je potom kao i sam projekt predstavila koordinatorica istog, Julijana Pavlešić.

U deset mjeseci trajanja projekta namijenjenog djeci u procesu odgode upisa u prvi razred u rad radionica uključilo se 10-ak djece s područja cijele Virovitičko-podravske županije. Provedena je 31 radionica aktivnosti pripreme za školu, 22 radionice edukacijsko-rehabilitacijih postupaka, 11 radionica logopedskih postupaka te 5 grupa podrške za roditelje.

Važno je istaknuti kako je ovo prvi vid takve sustavne pomoći i podrške djeci u procesu odgode upisa u prvi razred, ali i njihovim roditeljima s kojima su kroz radionice aktivno radili stručnjaci, odnosno edukacijske rehabilitatorice Patricija Kraman i Ivana Sabolić, logopedinja Jasna Radojčić, psihologinja Jasna Plantak i pedagoginja Andrea Grahovac Tržić.

Završna konferencija zaključena je podjelom diploma malenim predškolcima uz najljepše želje i misao da se svi snovi mogu ostvariti, samo ih treba hrabro slijediti.
Prisutni roditelji iskazali su punu podršku ovom projektu uz nadu njegovog nastavka i u novoj pedagoškoj godini.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button