DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga Vretenac Slatina održala redovnu sjednicu Skupštine

Jučer, 2. ožujka u vlastitim je prostorijama u EPIcentru Sequoia Slatina, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina održala redovnu sjednicu Skupštine koja je ove godine okupila stručnjake udruge, korisnike i članove njihovih obitelji.

Uz predsjednicu Udruge Patriciju Karaman sjednicu je vodila i tajnica iste Ivana Sabolić.

Nakon upoznavanja s dnevnim redom sjednice, uslijedilo je predstavljanje izvješća o radu i financijskog izvješća Udruge za 2022. godinu.

Udruga je tijekom 2022. godine provodila dva projekta financirana od strane Grada Slatine „Vretenci upoznaju grad, grad upoznaje Vretence V“ i „Vretenci bez granica“, te jedan financiran od strane Virovitičko-podravske županije pod nazivom „Sretna djeca“. Također Udruga je provodila i projekt „Podrži me II!“ financiran od strane tvrtke Komrad d.o.o.

Uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja u mjesecu studenom 2022. započelo je i provođenje projekta „Pokreni promjenu II“, kao i projekta „KROK-Korak kroz kulturu“ u partnerstvu s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Slatina, financiran od strane Ministarstva kulture.

Osim toga, Udruga je nastavila partnerstvo s Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac Orahovica na projektima „Moj asistent IV“ i „Nauči me i uspjet ću!“, koji su u 2022. godini i završili s provedbom. Također je provedena mjera „Javni rad“ u sklopu koje je bila zaposlena jedna osoba za poslove domaćice u udruzi te je ista završila s radom krajem 2022. godine.

U 2022. godini s provedbom je započeo i projekt „Friends without borders“ koji je financiran od strane Francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj, a uz sufinanciranje Grada Slatine.

U sklopu Institucionalne podrške, financirane od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, u Udruzi je zaposlena osoba na određeno vrijeme za vođenje administrativnih poslova, što je uvelike olakšalo poslovanje i aktivnost udruge.

Kroz svoje aktivno djelovanje tijekom 2022. godine Udruga Vretenac Slatina organizirala je veći broj edukacija, predavanja i radionica namijenjenih široj lokalnoj zajednici te obilježila Dan osoba s autizmom, Dan osoba s Down sindromom i Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama.
Sve navedene edukacije, predavanja i radionice bile su namijenjene stručnjacima, pomoćnicima u nastavi, a prvenstveno roditeljima te su bile besplatne u potpunosti.

Usvojivši Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2022. godinu predstavljen je Operativni plan rada i Financijski plan za 2023. godinu.

Na kraju Skupštine, predsjednica Patricija Karaman zahvalila se svima prisutnima što su podržali rad Udruge Vretenac ne samo svojim dolaskom na sjednicu Skupštine, već i podrškom kroz čitavu prethodnu 2022. godinu.
(mf/Izvor: UOSIT Vretenac Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button