NASLOVNICAUDRUGE

Udruga Vretenac, Slatina nominirana za Državnu nagradu za volontiranje u 2018. godini

U srijedu, 5. prosinca povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, održana je Svečana sjednica Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva i dodjela Državne nagrade za volontiranje u 2018. godini.

Državna nagrada za volontiranje, koja se dodjeljuje od 2007. godine, najviše je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za volontiranje, doprinos promicanju volonterstva i razvijanju volonterskih aktivnosti.
Predsjednica Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva Nives Ivelja predstavila je dobitnike Državne nagrade za volontiranje u 2018. godini te obrazložila nagrade koje je uručio pomoćnik ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Ivica Bošnjak.

Udruga osoba s inteletualnim teškoćama Vretenac, Slatina jedna je od tri udruge koje su na području cijele Hrvatske nominirane za najviše priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za volontiranje. Iako, je prvo mjesto u kategoriji pravne osobe organizatora volontiranja pripalo Udruzi palijativne skrbi La Verna, Udruga Vretenac ponosna je što je Međunarodni dan volontera proslavila na najbolji mogući način, prisustvujući na Svečanoj sjednici Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva i dodjeli Državne nagrade za volontiranje u 2018. godini u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

„Kroz godinu dana rada i djelovanja Udruge te više od 1200 volonterskih sati, ovo je potvrda i zahvala svim volonterima Udruge Vretenac da vrijeme koje su nesebično darovali čini Udrugu Vretenac prepoznatljivom i van naše Županije.“ – rekla je predsjednica Udruge Vretenac Patricija Karaman koja se ovom prigodom još jednom zahvalila svim volonterima, te posebno volonterima Udruge Vretenac čestitala njihov dan.

Udrugu Vretenac na dodjeli Državne nagrade za volontiranje predstavljili su Patricija Kraman, Julijana Pavlešić, Jelica Hržina i Matej Teglović.
(mf/Izvor: Vretenac Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button